Foci

Egervári: a végére elfáradtunk

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken 2-0-ás vereséget szenvedett Svédországban az Eb-selejtezősorozat első mérkőzésén.

A mieink a féldiőben még 0-0-ra álltak, de a végén Wernbloom két góljával győztek az esélyesebb hazaiak. A mérkőzésről szóló élő szöveges tudósításunkból ITT megnézheti, hogyan alakult a találkozó.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozata:

“Az első félidőben egyenrangú partnerei voltunk a svédeknek, helyzeteink is akadtak, de el kell ismerni, hogy a második játékrészben fölénk nőtt riválisunk. A végére kicsit talán elfáradtunk, de az első 45 percben mutatott játékra bátran építhetünk a folytatásban”.

Erik Hamren, a svédek kapitánya:

“Fontos győzelmet arattunk fantasztikus közönségünk segítségével.” A szakvezető szerint a csapat igazi egységet mutatott, és emiatt sem akar senkit sem kiemelni név szerint.

Amint a svéd szövetség honlapjának elmondta, a magyarok az első félidőben jól játszottak, de minden bizonnyal megzavarta őket, hogy a második játékrész elején gyorsan gólt kaptak.

A gólok:

Szintén a magyar érdekeltségű E csoportban a hollandok 5-0-ra nyertek San Marino otthonában, ennek ellenére Bert van Marwijk szövetségi kapitány nem volt maradéktalanul elégedett. Kiemelte: már a találkozó elején sok nagy helyzetük volt, de a kelleténél több volt a trükközés, és emiatt az utolsó passzok nem sikerültek.

A moldovaiak – akik kedden a Szusza Ferenc Stadionban lépnek pályára – 2-0-ra verték a 36. perctől Sami Hyypia kiállítása miatt megfogyatkozott finneket. Az emberelőnyt a második félidőben sikerült gólokra váltani.

Eredmények az E-csoportban:

Svédország – Magyarország 2-0 (0-0)
gól: Wernbloom (51., 73.)

San Marino-Hollandia 0-5 (0-2)
gól: Kuyt (15., 11-esből), Huntelaar (38., 48., 67.), van Nistelrooy (90.)

Moldova-Finnország 2-0 (0-0)
gól: Suvorov (69.), Doros (74.)

A következő fordulóban kedden, szeptember 7-én:

Svédország – San Marino, Malmö 20 óra
Hollandia – Finnország, Rotterdam 20:30 óra
Magyarország – Moldova, Szusza Ferenc Stadion 20:30 óra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik