Foci

A Liteksz három éve megúszta a hasonló bakit

Hoppá! A Loki vezetői bizakodhatnak, hiszen a bolgár bajnok elleni kínos baki már előfordult az ellenféllel is.

Három évvel ezelőtt, pontosabban 2007. augusztus 2-án a Liteksz Lovecs az UEFA-kupa első selejtezőkörének visszavágóján a máltai Sliema Wanderers FC csapatát fogadta, és nyert 4-0-ra. A bolgárok egyik labdarúgója (a Debrecen információi szerint Ivelin Popov) úgy lépett pályára (és szerzett egy gólt!), hogy nem szerepelt a csapatlistán, vagyis jogosulatlanul játszott – írja a loki.hu oldal.

A máltaiak természetesen megóvták a találkozót, az UEFA azonban nem ítélte nekik 3-0-s győzelemmel a meccset, hanem maradt a pályán elért eredmény, a Liteksz Lovecs pedig adminisztrációs hiányosságok miatt háromezer euró pénzbírságot kapott. A párharc első mérkőzésén egyébként 3-0-ra nyert a bolgár csapat, tehát elvileg volt értelme a Wanderers FC óvásának.

Ismeretes, hogy a DVSC annak ellenére, hogy 2-0-ra, illetve idegenben 2-1-re megverte a Liteksz Lovecs csapatát, és így kvalifikálta magát az Európa Liga főtáblájára, nem biztos, hogy szerepelhet a sorozatban. A bulgáriai meccs 90. percében ugyanis Herczeg András pályára küldte azt a Máté Péter, aki nem volt nevezve a találkozóra. Az UEFA várhatóan már hétfőn dönt az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik