Foci

Wenger szerint egy harcost igazoltak

Az Arsenal új védővel erősített, Laurent Koscielny a francia első osztályból érkezik.

A Franciaországban született, lengyel felmenőkkel rendelkező 24 éves játékos a Lorient csapatától költözik az angol fővárosba. Arsene Wenger csapata 2005 óta trófea nélkül maradt, ráadásul Sol Campbell és William Gallas is ingyen távozhat a klubtól, így mindenképpen szükség volt a védelem megerősítésére.

“Koscielny nagyszerű képességekkel rendelkező középső védő, aki rendkívül jól teljesített az elmúlt szezonban a Lorient csapatánál. Nagyon erős játékosnak ismertük meg őt, rövid idő alatt sokat fejlődött. Megmutatta, hogy mentálisan is erős, egy harcos, nagyon jó versenyző típus.” – értékelte új játékosát Arsene Wenger, a csapat menedzsere.

Az Ágyúsok új szerzeménye mindenesetre nem szenved önbizalomhiányban: “Remélem fantasztikus szezonunk lesz, és megnyerjük a bajnokságot. Azért jöttem ide, hogy fejlődjek, és trófeákat nyerjek.”

Koscielny rövid idő alatt járt be nagy utat, most élete nagy lehetősége előtt áll. “Négy évig tartott, amíg a francia másodosztály kispadjáról az Arsenalba kerültem, azt hiszem, ez nem rossz eredmény” – mondta az új szerzemény, aki még nem döntött, hogy a jövőben a francia vagy a lengyel válogatott mezét öltené-e magára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik