Foci

A Győr közelebb állt a győzelemhez

A Nyitrán elért döntetlen után hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást a magyar csapat az Európa Ligában.

Tegnap megkezdte szereplését a nemzetközi porondon a Győri ETO csapata, és miután 2-2-es döntetlent ért el a szlovákiai FC Nitra ellen, jó esélye van rá, hogy hazai pályán harcolja ki a továbbjutást egy hét múlva csütörtökön. A magyar bajnoki harmadik helyezett már a 14. percben hátrányba került, azonban Kink két góljával sikerült fordítani. A csereként beállt Sloboda azonban a 80. percben egyenlített, így eldöntetlen maradt a mérkőzés. Amennyiben a Győr továbbjut a párharcból, a kazah Atyrau lesz az ellenfele.

“A mérkőzés elején kaptunk egy elkerülhető gólt, ezután rendszert váltottunk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egyenlítettünk és az történt a pályán, amit mi akartunk. Kettő-egynél a kezünkben volt a mérkőzés, de egyéni hiba után megint egy elkerülhető gólt kaptunk. Ezek után sem adtuk fel, támadtunk, de nagyokat védett a nyitrai kapus. Összességében jó mérkőzést játszottunk, mi álltunk közelebb a győzelemhez. A második mérkőzésen kell kiharcolni a továbbjutást. Köszönjük szurkolóinknak, hogy elkísértek minket és szurkoltak nekünk. Sok sikert kívánok a Nyitrának a bajnokságban.” – idézi Pintér Attila vezetőedző szavait az eto.hu.

A nyitraiak edzője a Győrt is dicsérte: “Négy gyönyörű gólt láttunk a mérkőzésen, persze jobb lett volna, ha mind a négyet mi lőjük az ellenfélnek, de egy jó csapat ellen játszottunk, így nem sikerült. Kink két szép gólt lőttünk, jól játszottak a győriek. Szeretném méltatni csapatomat is, láthattuk, hogy fiatal játékosaim szépen játszva döntetlent tudott elérni egy rutinosabb csapat ellen. Tovább szeretnénk jutni, de ha nem sikerül, akkor gratulálni fogunk az ellenfélnek.” – olvasható Ivan Galád nyilatkozata a győriek hivatalos honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik