Foci

Koeman magyarázkodik és jobb csapatot ígér

A magyar válogatott szövetségi kapitánya üzent a magyar szurkolóknak.

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitánya tisztában van vele, hogy csapata gyengén teljesített szombaton, a németekkel szemben 3-0-ra elveszített barátságos mérkőzésen, ugyanakkor a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre már ütőképesebb alakulatot ígér. “Óriási volt a különbség a két csapat között, ez főleg a kondicionális állapotnak volt köszönhető, ugyanis nálunk most fejeződött be a bajnokság, a németek pedig a dél-afrikai világbajnokságra készülnek” – mondta a szakember a találkozót követően.

Koeman hozzátette: a tétmérkőzésekig már csak legfeljebb két-három felkészülési meccset tud vívni csapata, így ezeken a barátságos találkozókon kell kísérletezni, amíg még lehet. Így fordulhatott elő, hogy Juhász Roland, aki eddig a védelem oszlopa volt, a németek ellen védekező középpályásként szerepelt. “Azért játszattam előrébb Juhászt, hogy egy kicsit agresszívabb legyen a középpályánk. Aztán a második félidőben már visszarendeltem a helyére” – mondta a holland szakvezető. “Elég furcsa volt. Életemben másodszor játszottam ezen a poszton, ez egy teljesen más szerepkör, én inkább szeretnék a védelem közepén maradni, ha lehet. Többször is elvitt előre a hév” – kommentált Juhász.

Koeman szerint továbbra is abból kell kiindulni, hogy a világbajnoki selejtezőkön olyan jó eredményt ért el az együttes, amilyenre már régen volt példa, a szurkolóknak pedig azt üzeni, hogy a svédek elleni, szeptemberi rangadón már egy sokkal jobb magyar válogatottat fognak látni.

Ajánlott videó