Foci

Ribéry nem kap őrzőt

A létfontosságú Manchester United-Bayern München BL-visszavágó előtt Sir Alex Ferguson nem tervezi, hogy külön őrzőt állít Franck Ribéry mellé.

A United szakvezetője sajtótájékoztatóján közölte, hogy a bajorok francia szélsője nem kap külön őrzőt annak ellenére, hogy a skót szakember tőle (is) várja a müncheniek legveszélyesebb akcióit.

„Franck Ribéry kivételes tudású futballista, ezzel mi is tisztában vagyunk. Az utóbbi években ugyanakkor rendre remek játékosok ellen vettük fel a harcot, legutóbb például a milanos Ronaldinho volt az ellenfelünk. Ő is születet tehetség, hasonlóan Ribéryhez, mindkét játékosra jellemző, hogy remekül bánnak a labdával, és van merszük játszani a riválistól függetlenül.”

A Bayern légiósa a müncheni találkozón gólt szerzett az angolok ellen – igaz, mozdulata független volt attól, hogy őrzik-e vagy sem; egy megpattanó szabadrúgásból talált Van der Sar kapujába. Mivel az Old Traffordon a házigazdán lesz a sor, a kitámadó angol bajnok ellen a kontratámadások specialistájaként is rettegett Ribéryre komoly szerep hárulhat, ám Ferguson nem tart attól, hogy játékosai ne tudnák megoldani a feladatot.
„Nem aggódhatunk túl sokat a Ribéry által jelentett veszély miatt. Ez a Bajnokok Ligája jellemzője, a legjobbak ellen kell helytállni; a sorozatban eltöltött 17 év a segítségünkre lesz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik