Sport

Váratlanul olimpiai 4. kézissel erősített az ETO női csapata

Svéd játékossal erősíti meg keretét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely szerződtette a svéd válogatott beállóst, Anna Lagerquistet.

A svéd játékosra elsősorban védekezésben számít majd a szakvezetés, Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője elmondta, egy plusz egyéves szerződést írtak alá.

„Rutinos játékosról van szó, örülök, hogy minket választott. A Nantes nyár végi csődje után nyílt lehetőség a megszerzésére, nekünk pedig pont az ő karakterére volt most szükségünk.

Ugyan jelenleg sérülésből lábadozik épp, de nem is azért érkezik, mert most azonnal szükség lenne rá. A rehabilitációja végső lépéseit Győrben végzi el, és a szezon második felében térhet majd vissza a pályára.

Lagerquist úgy nyilatkozott, hogy nehéz időszakon van túl, hiszen a nyáron, sérülten tudta meg a klubja megszűnését.

„De nem pánikoltam, inkább hagytam időt magamnak, hogy az új lehetőségek megtaláljanak. Ellenfélként jól ismertem a klubot, tudom, hogy a győri csapat az egyik legjobb a világon, itt pedig nagy célokat tűznek ki a keretnek. Nagyon várom már a munkát a lányokkal, többüket is jól ismerem. Idén februárban szakadt el a keresztszalag a bal térdemben, azóta a rehabilitáció a tervezettek szerint, jól zajlott. Mostantól közösen dolgozok a győri szakemberekkel a visszatérésemen.”

Az ETO új szerzeménye 30 éves, a tagja volt a tokiói olimpián, illetve a tavalyi világbajnokságon is negyedik helyen végző svéd nemzeti csapatnak.

Pályafutását a svéd Lugi gárdájában kezdte, majd a dán Nyköbinghez igazolt 2017-ben. 2020-tól két szezonon át a Rosztovot erősítette, onnan igazolt 2022-ben a francia Nantes csapatához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik