Sport

Botrány a lengyel rangadón: az egyik volt magyar kapitány leköpte a másik volt magyar kapitányt

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Alighanem komoly utóélete lesz a vasárnapi Wisla Plock–Kielce lengyel kézilabda-rangadónak. A szent háborúként emlegetett mérkőzésen kék lapos kiállítást kapott vendégoldalon Jorge Maqueda, miután a korábban a Szegeden és Veszprémben is játszó spanyol játékos megharapta a Veszprémet anno tizenegy éven át erősítő, 2020-tól a Plockban játszó Mirsad Terzićet.

Összetűzés volt a két csapat vezetőedzője közt is. A hazaiakat irányító Xavi Sabaté azt mondta, hogy Talant Dujshebaev leköpte őt a zsűriasztal előtt. A kirgiz származású Dujshebaev később nem jelent meg a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, ugyanakkor a kielcei klubhonlapon megjelent egy hír, ami alapján Sabaté rasszista jelzőkkel illette a rivális edzőjét.

Kibaszott kínai

mondta állítólag Sabaté Dujshebaevnek. Mindketten voltak egyébként a magyar válogatott szövetségi kapitányai.

A Kielce közleménye szerint a hazai drukkerek végig sértegették a vendégjátékosokat, Dylan Nahit pedig rasszista jelzőkkel provokálták. A klub emiatt magyarázatot vár a ligától, hogyan fordulhatott elő mindez.

A meccs összefoglalója:

A mérkőzést a Wisla Plock nyerte 29–25-re, így hat meccset követően is hibátlan. A már nyolc találkozónál járó Kielcének hét győzelem után ez volt az első veresége.

Kapcsolódó
Felkérték szövetségi kapitánynak a Szeged kéziedzőjét
Korábban is dolgozott már a válogatottnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik