Sport

Állami kitüntetést kapott Gulyás Michelle

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket adott át az államalapítás ünnepének  alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter 2024. augusztus 15-én a Belügyminisztérium márványaulájában. A Magyar Olimpiai Bizottság közleménye szerint Gyulay Zsolt MOB-elnök mellett kitüntetést vehetett át Gulyás Michelle is, aki a párizsi olimpia utolsó napján nyert aranyérmet a női öttusázók között.

Pintér a párizsi játékokon nyújtott kimagasló sportolói tevékenysége, öttusa sportágban elért aranyérme elismeréséül a köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát adományozta Gulyás Michelle rendőr hadnagynak

– olvasható a közleményben, ahogy az is, hogy a köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát adományozták Gyulay Zsoltnak, mégpedig az együttműködő- és társszervei munkáját támogató kimagasló tevékenysége elismeréséül.

Közben a Pesti Vigadóban Hankó Balázs kitüntetéseket adott át kultúráért és innovációért felelős miniszter is. Itt kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Printz János Károly közgazdász, könyvvizsgáló, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára, a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense, a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának tagja, a Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör Egyesület elnöke.

Kapcsolódó
Így lett olimpiai bajnok Gulyás Michelle
Videón a 23 éves atléta káprázatos döntője.
Kapcsolódó
Gulyás Michelle: A végén úgy feldobódtam, Usain Boltot is lefutottam volna
Bár a szövetségi kapitány a válogatási elvek miatt mást jelölt az olimpiai csapatba, az elnökség döntése értelmében végül Gulyás Michelle vehetett részt a párizsi játékokon, a lehetőséget pedig megragadta és aranyérmet nyert. Világcsúcsot jelentő ponteredménnyel ráadásul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik