Sport

Ilyen sikeres napjuk még nem volt a magyar sportolóknak Párizsban

Varga Jennifer / 24.hu
Márton Viviana egész nap magabiztosan harcolt, megérdemelten lett olimpiai bajnok
Varga Jennifer / 24.hu
Márton Viviana egész nap magabiztosan harcolt, megérdemelten lett olimpiai bajnok
Két nappal a párizsi olimpia vége előtt végre eljött az a versenynap, amelyen érdemes volt számolgatnunk a magyar sportolók érmeit.
  • Nyílt vízi úszásban Rasovszky Kristóf szerezte a küldöttség negyedik olimpiai aranyérmét, a 27 éves sportoló magabiztos úszással győzött 10 kilométeren A szám másik magyarja, Betlehem Dávid is remekelt és egy elképesztő hajrá után harmadik helyre ért célba.
  • A délelőtti örömmámort este egy újabb követte: a taekwondósok 67 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Márton Viviana egész nap magabiztosan harcolt, így történt ez a fináléban is, ahol mindkét menetet megnyerve 2-0-ra győzött a szerb Aleksandra Perisic ellen. Győzelme az ötödik magyar arany, sportágának pedig első magyar olimpiai érme volt.
  • Kajak-kenuban nem sikerült a legfényesebb medálból szerezni, ugyanakkor a női kajak kettes 500 méteres versenyében Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra ezüst-, a döbbenetesen nagyot hajrázó Fojt Sára és Pupp Noémi bronzérmet szerzett. De második lett a Nádas Bence, Tótka Sándor kajak kettes is 500 méteren.
  • A férfi vízilabda-válogatottnak nem jött össze a bravúr, és az elődöntőben 9-8-ra kikapott Horvátországtól.
  • Atlétikában a hétpróbázó Krizsán Xénia a hetedik, Nemes Rita pedig a 18. helyen végzett, a férfi öttusázók között Bőhm Csaba és Szép Balázs bejutott a döntőbe.
  • A birkózók szabadfogású küzdelmeiben Ligeti Dániel 125 kilogrammos mezőnyben egy győzelemmel és egy vereséggel esett ki.

Akit érdekel a pénteki élő hírfolyamunk, itt böngészhet kedvére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik