Élő Sport

Drámai meccs után elődöntős a pólóválogatott, Losonczi a bronzért birkózhat, a vitorlázó Vadnai negyedik – ez történt az olimpián szerdán

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Egy helyen a 12. versenynap összes fontos történése.

Íme a szerdai nap magyar érdekeltségű menetrendje!

  • Atlétikában korán reggel a maratoni gyaloglás döntőjében Récsei Rita és Venyercsán Bence szerepelt, végül a 21. helyen értek célba. Délelőtt a női 100 méteres gátfutásában is akadt két érdekelt: a budapesti vébén 60 méteren országos csúcsot döntő Kerekes Gréta és a világbajnokságon 13. helyen záró Kozák Luca egyaránt a reményfutamba került.
  • Folytatódtak a kajak-kenu-program előfutamai is, 500 méteren K1-ben Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara szállt vízre, mindketten futamgyőzelemmel jutottak tovább. A férfiak 1000 méteres egyéni selejtezőiben Kopasz Bálint fél hajóhosszal nyert, Varga Ádám ugyancsak leiskolázva a mezőnyt lett futam első. A kenusoknál Fejes Dániel és Adolf Balázs is reményfutamra kényszerült 1000 méteren, de mindketten továbbkerültek onnan a középfutamba.
  • A kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában a világbajnok Losonci Dávid előbb a kétszeres világ- és Európa-bajnok Rafiq Huseynovot, majd az idei Európa-bajnok Alekszandr Andrejevic Komarovot is legyőzte, az elődöntőben azonban kikapott a bolgár Novikovtól, így csütörtökön a bronzért mérkőzhet.
  • A taekwondós, Tokióban 5. Salim Omar argentin ellenfelét verve a negyeddöntőbe jutott, ott azonban kikapott a címvédő olasz Vito Dell’Aquilától. És mivel az olasz nem jutott döntőbe, így Salim sem került a vigaszágra, kilencedikként zárt.
  • Nem ment könnyen, de sikerült lebonyolítani a vitorlázó Vadnai Jonatán éremfutamát. Az élete első olimpiáján szereplő vitorlázó harmadik helyen ért célba az éremfutamban, és végül negyedik lett az ILCA 7-es hajóosztályban.
  • A napot a férfi vízilabda-válogatott zárta, amely ötméteresekkel győzte le a világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes Olaszországot.

Javítottak gyaloglóink

Féltávnál, 21,4 km-nél a 20. helyre előrelépett a magyar maratoni gyalogló vegyes váltó, Récsei Rita és Venyercsán Bence.

21. helyen a magyarok

11,4 kilométernél Venyercsán Bence a 21. helyen adta át Récsei Ritának az első váltást, a magyar kettős négy riválist (cseh, szlovák, ausztrál, török) előzött meg.

Elrajtolt az új atlétikai szám

A maratoni gyalogló vegyes váltóban Oláh Barbara és Venyercsán Bence indult magyar részről a 7.30-kor elrajtolt versenyen.

„Én itt vagyok, ők meg sírnak”

Mihók Attila szövetségi kapitány nagyon szomorú volt, amiért a magyar női vízilabda-válogatott 5-4-re kikapott az Egyesült Államoktól és nem jutott elődöntőbe az olimpián.

A lányoknak még nem mondtam semmit. Én itt vagyok, ők meg sírnak. Majd lesz alkalom még erről beszélni

– nyilatkozta.

Kapcsolódó
„Hogy a végén fogtuk, öleltük egymást, annál többet sportoló nem kívánhat” – sírva értékelték a vesztes negyeddöntőt a magyar pólósok
Rendkívül szoros mérkőzésen kapott ki a címvédő Egyesült Államoktól a női vízilabda-válogatott, nem csoda, ha a játékosok és a szövetségi kapitány is nehezen találták a szavakat.
Olvasói sztorik