Sport

Takács Boglárka: Soha nem fáradtam el ennyire

Antonin THUILLIER / AFP
Takács Boglárka a 200-as futása után
Antonin THUILLIER / AFP
Takács Boglárka a 200-as futása után

Takács Boglárka 100 méteren pénteken megjavította saját országos csúcsát (11.10 mp) és bejutott az elődöntőbe, végül a 18. helyen végzett. Utána úgy fogalmazott, ami hiányérzete maradt 100-on, azt megpróbálja belerakni a 200-ba és ott is magyar rekordot dönteni.

Takács tavaly 42 évesországos  csúcsot írt át (22.77 mp), amit idén májusban 22.71-re javított, ám a Honvéd atlétájának nem sikerült a terve vasárnap délelőtt Párizsban – a célegyenesbe fordulva úgy tűnt, van esélye továbbjutó helyen végezni, végül azonban többen lehajrázták és 23.16 másodperccel hatodik lett.

Az edzőm azt kérte, hogy szeretne egy olyan futást látni, amikor el merem vállalni a 200 métert és nem óvatosan, félve kezdem el, aztán a végén kezdek kapaszkodni. Az volt a terv, hogy a kanyarból kifutás során olyan sebességet szerzek, amellyel jó pozícióba tudok kerülni. Szerintem talán túl erősen kezdtem, mert a kanyar után azt éreztem, hogy meglesz az első három hely valamelyike, mert úgy szokott lenni, hogy onnantól még tudok gyorsulni. Csakhogy nem tudtam, egyre rosszabb lett, csak próbáltam tartani a mozgást. soha nem fáradtam el ennyire

– nyilatkozott Takács Boglárka az m4sportnak.

A 22 éves sprinter ennek ellenére nem esett ki, ugyanis az előfutamból az első három helyezettek kerültek egyből az elődöntőbe, de az új lebonyolítási forma miatt a többiek a hétfői reményfutamban folytathatják.

Takács kitért arra is utóbbival még nem foglalkozott, mert „esze ágában” nem volt még egy 200-at futni, hiszen „Úgy terveztük, hogy a mai futamból kell továbbjutni az elődöntőbe, és ez meg is lehetett volna” – mondta, amire leginkább akkor lett volna erre esély, ha „a szombati 100-as elődöntő utáni doppingvizsgálatom nem húzódik el, nem hajnali fél 2-kor kerülök ágyba, és így nem öt órát alszom a vasárnapi futásom előtt”.

Vasárnap a magyarok közül Gyurátz Réka a női kalapácsvetés selejtezőjében lesz érdekelt, délután Molnár Attila is bemutatkozik 400 méteren, majd 20.30-tól következik a férfi kalapácsvetés döntője Halász Bencével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik