Sport

Hidegzuhany a vívócsarnokban, elveszítette első meccsét a magyar kardcsapat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az első mérkőzését elveszítette a magyar női kardválogatott, amely 45-37-re kapott ki Japántól. A csapat így az ötödik helyért csatázik a folytatásban, amihez két mérkőzést kellene megnyernie, az első ellenfél Olaszország lesz.

A magyar csapat nagy esélyesként érkezett a játékokra, miután 2022-ben és 2023-ban is megnyerte a világbajnokságot, illetve tavaly az Európa Játékokon bronzéremmel zárt. Márton Annáék világranglista másodikként vágtak neki a küzdelmeknek, az első ellenfelük Japán volt, melyben ott volt a legutóbbi két vébét egyéniben behúzó Emura Miszaki is.

Varga Jennifer / 24.hu

Pusztai Liza lépett először pástra, 5-3-ra elveszítette az asszóját, Szűcs Luca azonban tudott faragni a hátrányból, majd Márton Anna már az állást is megfordította, 15-11-nél adta át Szűcsnek a terepet, aki őrizte a négytusos előnyt. Pusztai második asszója elég rosszul alakult, Fukusima 9-0-val fordított, Japán ekkor 25-20-ra vezetett. Pusztait lecserélte a szakvezetős, Battai Sugár folytatta a helyén.

Varga Jennifer / 24.hu

Márton Annán volt a sor, hogy visszahozza a csapatot, de nem tudott faragni a hátrányon, maradt az öttusos különbség. Szűcs a következő asszóban remekelt, 33-33-nál kiegyenlített, és ugyan a következő két tust Fukusima adta, közel került riválisához a magyar csapat. Márton a harmadik, és rendkívül feszült párosát elveszítette, Battai így 40-37-es hátrányban érkezett az első asszójára, de nem tudott tust adni, Japán 45-37-re győzött.

A magyar csapat így az ötödik helyért van versenyben, amelyhez két csörtét kellene megnyernie. Az első ellenfél Olaszország lesz, a másik ágon Algéria és az Egyesült Államok szerepel.

A magyar vívók korábban egy aranyérmet (férfi párbajtőrcsapat), egy ezüstöt (férfi kardcsapat) és egy bronzot (Muhari Eszter) nyertek Párizsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik