Sport

„Olimpiai bajnok vagyok, nagyon durva kimondani” – párbajtőrözőink azt érezték, ilyen nap után nem veszíthetnek

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Ötvenkét év elteltével ismét magyar siker született a férfi párbajtőrözők olimpiai csapatversenyében, mivel a Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid összeállítású válogatott pénteken két fölényes győzelem után a döntőben a címvédő Japánt is felülmúlta Párizsban.

„Képzeljék el, mit érezhettem, amikor a mögöttem álló páston a harmadik olyan meccs zajlott, ami aranytussal dőlt el. Nem akartam, hogy 0-3 legyen” – mondta Andrásfi Tibor, aki egyéniben elődöntőben és a bronzmérkőzésen is egy döntő tussal szenvedett vereséget.

Mindenért kárpótolva vagyok, összejött az arany, ezt aláírtam volna az elején.

Siklósi Gergely azt mondta, beváltotta az egyéni esélyét a csapatban.

„Egész végig és egész nap folyamán azt éreztem, ez a mienk, és hogy nem veszíthetek. Szerintem magabiztosan nyertünk” – mondta mosolyogva az M4 Sport kamerája előtt.

Olimpiai bajnok vagyok, nagyon durva kimondani. A legjobb, hogy felkerülök a Vasas aranyfalára. Büszke vagyok a csapatra, köszönöm egész Magyarországnak a támogatást, és mindenkinek, aki mögöttem állt

– nyilatkozta Koch Máté.

Nagy Dávid egy olimpiai döntőben debütált, és parádésa vívással járult hozzá az aranyéremhez.

„Végre eljött a várva várt beszállóm, nagyon vártam már rá, izgultam, hogy pástra álljak. Minden tus nagyon számított, igyekeztem fókuszálni és megragadni azt a kevés időt, ami nekem ebből a napból jutott.”

Kapcsolódó
Izgalmas döntőben nyert Magyarország, 1972 után újra olimpiai bajnok a párbajtőrcsapat
A magyar férfi párbajtőrcsapat aranyérmet nyert a párizsi olimpián, miután aranytussal legyőzte a címvédő Japánt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik