Sport

Chema Rodríguez: A beállónkat lehúzták, mi egy kis mezhúzásért kaptuk a kiállításokat

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A férfi kézilabda-válogatott 28-25-re kikapott Dániától a párizsi olimpia csoportkörének negyedik fordulójában.

A találkozót követő interjúban Chema Rodríguez elmondta, hogy jól játszott a csapata, de ez önmagában nem volt elég a győzelemhez. Kitért arra is, hogy a mieinket hatszor büntettek kiállítással – az első tíz percben háromszor is kiküldtek egy magyart!

„Harcoltunk, mindent megtettünk a győzelemért, jól védekeztünk, de ahogy ezen a tornán általában, ez nem volt elég a győzelemhez. Márpedig hiába játszunk jobb meccset, ha nem nyerünk.

Talán túl keményen védekeztünk, sok kétperces kiállítást kaptunk, de a másik csapat alig kapott. Próbáltuk megjátszani a beállónkat, akit lehúztak többször is, aztán védekezni kellett, ahol egy kis mezhúzásért kaptunk kiállítást… De nem akarok a bírókról beszélni, mindenki eldöntheti, mi a véleménye ezzel kapcsolatban. Mi a saját játékunkban szeretnénk előrelépni

nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Szavait alázámasztotta Sipos Adrián is, aki értetlenül állt a sok kiállítás előtt.

„Szerintem annyira nem voltunk durvák ezen a meccsen, hogy legyen hat kiállításunk. A másik oldalon meg csak egy. Annak örülök, hogy szoros meccset tudtunk játszani, sajnos el tudtak menni öt góllal, ezt pedig nem tudtuk visszahozni. Az elején nem működtek a passzok, utána jobban megbecsültük a labdát, a védekezéssel pedig megleptük őket, ez lehetett a kulcs” – értékelt Sipos Adrián.

A kéziválogatott utolsó csoportmeccsén a házigazda francia csapattal találkozik, egy bravúros győzelemmel továbbjuthatna a negyeddöntőbe.

Kapcsolódó
Egy hullámvölgyből még visszajött a kéziválogatott az olimpián, a másodikból már nem sikerült
Egyetlen továbbjutási esély a házigazda franciák elleni győzelem maradt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik