Élő Sport

Dániával játszanak a férfi kézisek, egymással verseng Kós és Milák, pástra lép a férfi párbajtőrcsapat – élő hírfolyam az olimpia pénteki versenynapjáról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Folytatódik a párizsi olimpia, benne számos magyar érdekeltségű versenyszámmal!

  • A programot egyszerre kezdi Fábián Sára Ráhel és Major Veronik a sportpisztolyosok 25 méteres selejtezőjén, valamint a férfi kézilabda-válogatott, amely Dániával csap össze 9 órától.
  • Az atlétikai versenyek 10 órától kezdődnek, Varga Donát kalapácsvető lesz az első magyar, később Halász Bence és Rába Dániel is beszáll a küzdelembe. Takács Boglárka 100 méteres síkfutásban érdekelt, az ő selejtezője 11:50 körül kezdődik majd. Wágner-Gyürkés Viktória 5000 méteres síkfutására viszont egészen 18:36-ig kell várni, hogy elkezdődjön.
  • Úszásban 100 méter pillangól is elkezd versenyezni Milák Kristóf. A 200 méteren ezüstérmet szerző klasszis mellett a 200 háton aranyérmes Kós Hubert és a nyolcszoros olimpiai bajnok Caeleb Dressel is medencébe ugrik, úgyhogy öldöklő csatára van kilátás. A női mezőnyben Sebestyén Dalma 200 vegyesen, Késely Ajna 800 gyorson indul a selejtezőben. Az úszók programja 11 órakor kezdődik.
  • Nagyjából déltől a vitorlázók versenye is folyatódik, amelyben Érdi Mária sikereiért szoríthatunk, majd 15:35-től a férfiak között Vadnai Jonatánnak.
  • 13:30-kor a férfi párbajtőrcsapat is pástra lép a negyeddöntőben, amelyet Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely alkot.
  • Este a női vízilabda-válogatotté lesz a főszerep, amely Kínával mérkőzik meg 20:05-től, de remélhetőleg az úszóknak és párbajtőrözőknek is szoríthatunk majd késő estig.

A magyar versenyzők teljes pénteki programját ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kalapácsvetőink is megkezdik olimpiájukat

24 év után először fordul elő, hogy három kalapácsvetőnk is kijutott az olimpiára. Közülük először most Varga Donát kezdi meg a selejtezőt, majd 11:35-től Rába Dániel és a tavalyi budapesti világbajnokságon bronzérmet szerző Halász Bence is a dobókörbe áll.

Félidőben vezet Dánia

Egy súlyos hullámvölgyből kimászott a magyar kéziválogatott, de félidőre mégis kétgólos hátrányba került. Kövesse velünk a második félidő izgalmait itt:

Kapcsolódó
Olimpia: Magyarország-Dánia (élő)
A Norvégia ellen elszenvedett drámai vereség után újabb skandináv nagyágyúval kell felvenni a harcot.

Betegség okoz gondot a kézicsapatnak

Három cserét eszközölt Chema Rodríguez, Szita Zoltán, Imre Bence és Palasics került ki, a helyükre pedig Hanusz Egon, Rosta Miklós és Mikler Roland került be.

Szombatig nem lesz szörf

Péntek helyett szombaton rendezik meg a hullámlovaglók versenyeinek záróküzdelmeit a párizsi olimpián. A Tahitin található Teahupo’o pályáján magyar idő szerint pénteken hajnalban, illetve reggel kellett volna megrendezni a férfi és női elődöntőt, bronzcsatát és döntőt. A szervezők azonban az időjárás miatt úgy döntöttek, hogy közép-európai idő szerint szombaton este 7-kor kezdődnek az elődöntők, a férfi finálé 22 órakor, a női pedig 23.12-kor lesz.

Áll a bál bokszban

Ráadásul a magyarok ökölvívója is érintetté vált. Imane Helif ellenfele 46 másodperc után feladta a küzdelmet, a nőnek született bunyós tesztoszteronszintje miatt viszont sokan támadják a NOB-ot, amiért engedte indulni az olimpián. A vébéről kizárt, de Párizsban indulási engedélyt kapó versenyzőről itt írtunk:

Kapcsolódó
Védelmébe vette a NOB azt a bokszolót, akit azzal vádolnak, hogy férfiként szerepel a női tornán
Imane Helif ellen 46 másodperc alatt feladta a küzdelmet az ellenfele, azóta forrnak az indulatok. A következő meccse épp a magyar színekben versenyző Hámori Luca lesz.

Köszöntjük olvasóinkat!

A norvégok elleni dráma után újabb skandináv csapat ellen próbál kicsikarni egy bravúrt a kéziválogatott, ezzel kezdődnek majd a nap izgalmai, de lesz még vívás, úszás, atlétika, vízilabda, úgyhogy igazi csemegékre van kilátás! Itt a teljes pénteki program:

Kapcsolódó
Milák százon is elkezdi, a kézisek a világbajnokkal meccselnek, pástra lép a férfi párbajtőrcsapat – a magyarok pénteki programja az olimpián
Az olimpia hetedik versenynapján az atlétikai viadaloknak otthont adó Stade de France-ban is beindul a nagyüzem, a nyitányon öt magyar lesz érdekelt.
Olvasói sztorik