Sport

A pólóválogatott összes mezőnyjátékosa betalált Japán ellen

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar férfi vízilabda-válogatott 17-10-re nyert Japán ellen csütörtökön a párizsi olimpián, a csoportkör harmadik fordulójában.

A két csapat július közepén a Margitszigeten rendezett Dominó Trans nemzetközi felkészülési tornán találkozott, akkor a magyar együttes 16-12-re győzött. A legutóbbi tétmérkőzésen, a tavalyi világbajnokságon pedig 16-8-as siker született.

Molnár Erik szerezte az első találatot, aztán kimaradt japán előny után Vámos bombázott a kapuba, majd Fekete következett centerből. Zalánki kiállítását követően öt és fél perc után Vatanabe szépített jobbról, majd a másik oldalról Adacsi lőtt kapásgólt. Angyal, aztán Varga Dénes is bevette Nisimura kapuját,

így háromgólos magyar előnnyel zárult a negyed (5-2).

A második játékrészben a japánok első akciójukból betaláltak, sőt egy kapufát is lőttek. Egy szépen kijátszott támadás végén Hárai megszerezte első gólját, majd Vigvári is csatlakozott hozzá, a kettő között Okava helyezett Vogel feje fölött a hálóba. Varga és Vigvári egyformán emberelőnyből duplázott (9-4).

Fordulás után a csapatkapitány Jansik ívelt a kapuba a kimozduló Nisimura fölött, Adacsi pedig harmadik lövéséből második gólját szerezte. Nagy és Vigvári következett, majd japán időkérést követően Inaba szépített (12-6).

Az utolsó ráúszásnál a japánok meglepetésre elhozták a labdát és be is találtak, amire Vámos válaszolt fórból. Araki gólja után időt kért Varga Zsolt, de csak a harmadik magyar támadás volt eredményes, Zalánki villant.

A mezőnyjátékosok közül utolsóként Manhercz szerzett gólt, méghozzá büntetőből.

A japánok is lőhettek egy ötméterest, ezt Inaba értékesítette, Varga viszont kihagyta a túloldalon az újabb büntetőt, aztán javított egy előreívelt labdából. A végeredményt Vigvári negyedik gólja után Vatanabe állította be (17-10).

eredmény, férfi vízilabda, B csoport, 3. forduló:

Magyarország – Japán 17-10 (5-2, 4-2, 3-2, 5-4)
gól: Vigvári 4, Varga 3, Vámos 2, Molnár, Fekete, Angyal, Hárai, Jansik, Nagy, Zalánki, Manhercz, illetve Vatanabe 3, Adacsi, Inaba 2-2, Okava, Szuzuki, Araki.
A magyar válogatott további programja:
szombat:
Ausztrália – Magyarország 15.00

 

hétfő:
Magyarország – Szerbia 12.00

 

A csoport állása: 1. Spanyolország 9 pont, 2. Magyarország 6 (37-32), 3. Ausztrália 6 (22-20), 4. Franciaország 3 (34-35), 5. Szerbia 3 (30-38), 6. Japán 0

A férfi vízilabdatornán a 12 résztvevő két hatos csoportban szerepel, a négy-négy legjobb jut a negyeddöntőbe, ahol keresztbe játszanak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik