Élő Sport

Döntős a férfi kardcsapat, este Milákkal egy időben küzdenek az aranyért – élő hírfolyam az olimpia 5. napjáról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szerda reggel nagy nap virrad Párizsban! A 2024-es olimpia ötödik versenynapján ugyanis komoly éremesélyeseknek szoríthatunk majd:

  • A napot triatlonozóink kezdték, Bicsák Bence 16., Lehmann Csongor 11. helyen végzett úgy, hogy utóbbi 15 másodperces büntetést is kapott egy bója szabálytalan megkerülése miatt. A nőknél Kuttor-Bragmayer Zsanett 7. helyen szállt ki a Szajnából, a kerékpáros köröket követően még mindig top 10-ben volt, azonban a futás nem jött ki jól a magyar triatlonosnak és 26. helyen zárt.
  • Kilenctől a férfi puskások mezőnyében Pekler Zalán és Péni István sem jutott döntőbe, előbbi 32., utóbbi 21. helyen zárt.
  • Velük egyidőben kezdődött a férfi kézilabda-válogatott mérkőzése, amelyen az utolsó másodpercben kapott góllal kaptunk ki Norvégiától 26-25-re.
  • Eközben persze figyeltünk azért az egypárevezősök C/D elődöntőjére is, amelyben Pétervári-Molnár Bendegúz második lett futamában, így a 13-18. helyért küzdhet majd.
  • Asztaliteniszben Póta Georgina ugyan megnyerte az első szettet Sin Ju Bin ellen, de végül 4-1-re kikapott, így a második fordulóban kiesett.
  • Nem sokkal később már a cselgáncsozók számára is befejeződött a szerdai program, Gercsák Szabina 70 kilogrammos mezőnyben aranyponttal kikapott az ausztrál Aoife Coughlantől, Tóth Krisztiánt pedig vele egyidőben a férfiak 90 kilogrammos mezőnyében leléptették a román Alex Cret elleni meccsen.
  • Úszásban 11 órakor vigyázó tekintetünket az uszodára vetettük, ahol Kós Hubert és Telegdy Ádám 200 háton, Kapás Boglárka pedig 200 pillangón jutott középdöntőbe. A program csúcsa késő este jön majd, mert az elődöntőket követően Milák Kristóf 200 pillangón (20:36-kor kezdődik), Németh Nándor pedig száz gyorson döntőzik majd 22:22-kor.
  • A férfi kardcsapat is pástra lépett szerdán, a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád magabiztos vívással verte az olaszokat, majd iszonyúan izgalmas meccsen, a becserélt Rabb Krisztián hatalmas vívásával fordított Irán ellen.
  • A tornászok összetett döntőjében pedig Mészáros Krisztofer sikereinek szoríthatunk majd 17:30-tól.

A magyar versenyzők szerdai versenynapjának időbeosztását ebbe a cikkbe gyűjtöttük össze.

A nagyság ára

Bejárta a netet a brazil tornász, Flávia Saraiva fotója. Történt ugyanis, hogy a bemelegítés során beverte a fejét az olimpikon, végül mégis kulcsszereplője volt a csapatának, amellyel bronzérmet nyert végül. A verseny után még viccelődött is a balesetével, ezért különösen gyorsan belopta magát a közönség szívébe, a brazilok pedig megbolondulnak érte.

Ma már lehet úszni a Szajnában!

Jó hírt kaptak szerda hajnalban négy óra után néhány perccel a párizsi olimpia triatlon versenyeinek résztvevői: tovább csökkent a Szajna vizének szennyezettsége, így már nincs akadálya annak, hogy reggel 8-kor elrajtoljon a női, 10:45-kor pedig a tegnapról mára halasztott férfi verseny. Ezt a Magyar Triatlon Szövetség is megerősítette hírlevelében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik