Élő Sport

Bravúrra hajtó kézisek, döntőért küzd Kós Hubert, pástra lép a férfi kardcsapat – élő hírfolyam az olimpia 5. napjáról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szerda reggel nagy nap virrad Párizsban! A 2024-es olimpia ötödik versenynapján ugyanis komoly éremesélyeseknek szoríthatunk majd:

  • A napot triatlonozóink kezdik, Bicsák Bence és Lehmann Csongor is jó esélyekkel indul, a nőknél Kuttor-Bragmayer Zsanett képviseli hazánkat.
  • Kilenctől a férfi puskások mezőnyében Pekler Zalán és Péni István is részt vesz a selejtezőkön, márpedig ők akár nagyot is húzhatnak.
  • Velük egyidőben kezdődik a férfi kézilabda-válogatott Norvégia elleni csoportmérkőzése, ezt szokás szerint kiemelt figyelemmel, saját élő tudósítással követjük majd.
  • Eközben persze figyelünk azért az egypárevezősök C/D elődöntőjére is, amelyben Pétervári-Molnár Bendegúz vesz részt.
  • Asztaliteniszben Póta Georgina mérkőzése 10 órára van kiírva, de nem sokkal később már a cselgáncsozók is elkezdik a versenyüket, Gercsák Szabina 70 kilogrammos mezőnyben, Tóth Krisztián pedig a 90 kilogrammosok között lép tatamira.
  • Úszásban 11 órakor vigyázó tekintetünket az uszodára vetjük, ahol Kós Hubert és Telegdy Ádám 200 háton, Kapás Boglárka pedig 200 pillangón vesz részt selejtezőn. Bízunk benne, hogy mindhárman elődöntősök lesznek este is, de a program csúcsa utánuk jöhet majd, hiszen Milák Kristóf 200 pillangón (20:36-kor kezdődik), Németh Nándor pedig száz gyorson döntőzik majd 22:22-kor.
  • A férfi kardcsapat is pástra lép szerdán, az ő első asszójuk 13:30 magasságában várható. A magyar csapatot Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Rabb Krisztián alkotja.
  • A tornászok összetett döntőjében pedig Mészáros Krisztofer sikereinek szoríthatunk majd 17:30-tól.

A magyar versenyzők szerdai versenynapjának időbeosztását ebbe a cikkbe gyűjtöttük össze.

Kuttor-Bragmayer Zsanett 26. triatlonban

A tokiói 12. hely után Párizsban 26. lett a Team Újbuda SE versenyzője. A Szajnából a 7. helyen szállt ki, a kerékpáros köröket követően még mindig top 10-ben volt, azonban a futás nem jött ki jól a magyar triatlonosnak.

Francia siker női triatlonban

A hazai közönség előtt versenyző Cassandre Beaugrand nyerte a női triatlont a svájci Derron és a brit Potter előtt. A címvédő, Duffy az ötödik helyen zárt.

Simone Bilesé a nap bejegyzése

Lusta, tehetségtelen olimpiai bajnokok

– írta az amerikai női tornászválogatottat győzelemre vezető Simone Biles Instagram-bejegyzésében.

Az előzmények ismerete nélkül ez elég rejtélyes, megmagyarázzuk: Biles képaláírása a tokiói ezüstérmes, háromszoros világbajnok MyKayla Skinnernek szólt, aki az olimpia előtt saját Instáján alkotott finoman fogalmazva sem hízelgő véleményt a válogatottról. A kommentmező meg tele van világklasszis tornászokkal, akik a jelek alapján szintén nem Skinner véleményét osztották…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Biles (@simonebiles) által megosztott bejegyzés

Rosta MIklós beteg

Nem játszik majd Norvégia ellen! Nagy gyomros ez, hiszen így Bánhidi Bence az egyetlen beálló a keretben.

Egy kis cukiság is belefér az olimpiába

Kim Je Dzsi vasárnap úgy szerepelt a női pisztolyosok mezőnyében, hogy egy kis elefánt lógott a derekán. Később kiderült, hogy a plüss a kislányáé, aki azért adta, hogy szerencsét hozzon. Kim végig az elefántot hordva lőtt, végül ezüstérmet szerzett. Ugyan három nappal korábbi esemény, az elefántot csak most kapta föl a koreai média és persze az olimpiát követő rajongók.

Charles McQuillan/Getty Images

A nagyság ára

Bejárta a netet a brazil tornász, Flávia Saraiva fotója. Történt ugyanis, hogy a bemelegítés során beverte a fejét az olimpikon, végül mégis kulcsszereplője volt a csapatának, amellyel bronzérmet nyert végül. A verseny után még viccelődött is a balesetével, ezért különösen gyorsan belopta magát a közönség szívébe, a brazilok pedig megbolondulnak érte.

Ma már lehet úszni a Szajnában!

Jó hírt kaptak szerda hajnalban négy óra után néhány perccel a párizsi olimpia triatlon versenyeinek résztvevői: tovább csökkent a Szajna vizének szennyezettsége, így már nincs akadálya annak, hogy reggel 8-kor elrajtoljon a női, 10:45-kor pedig a tegnapról mára halasztott férfi verseny. Ezt a Magyar Triatlon Szövetség is megerősítette hírlevelében.

Olvasói sztorik