Sport

Kapás Boglárka az utolsó olimpiájáról: A pszichológusom azt tanácsolta, ne elvárásokkal jöjjek ide

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kapás Boglárka nem jutott döntőbe 200 méter pillangón a párizsi olimpia úszóversenyeinek szerdai napján. Az ötödik, egyben utolsó olimpiáján szereplő, 2019-ben ebben a számban világbajnok magyar versenyző, aki néhány napja lázas volt, a tizedik idővel (2:09.28) várta a középdöntőt, melyben 2:09.23 perces idejével javított, összesítésben a 14. helyen végzett.

Amire igazán készültem, abból ez volt az utolsó verseny. Megfogadtam, hogy nem sírok, de… Sikeres volt a napom, mert szerettem volna mindenféle teher nélkül úszni. Kiúsztam magam, benne hagytam mindent

– mondta Kapás Boglárka, aki számított rá, hogy a döntő nem lesz meg számára.

Azzal folytatta, hogy összességében hálás azért, hogy még úszhatott az olimpián.

A pszichológusom azt tanácsolta, ne úgy jöjjek ide, hogy elvárásaim vannak magammal szemben, mert már az is nagy dolog, hogy itt voltam. Úgyhogy végigvettem, hogy mi az, amire büszke lehetek, most pedig itt vagyok 31 évesen, kiúsztam magam, erre volt elég.

Amikor pályafutása legemlékezetesebb pillanatairól kérdezték azt felelte, hogy a 2016-os riói bronz az idővel még inkább felértékelődött számára, mert nem potyognak csak úgy az érmek az égből. „Kétszer negyedik lettem, egyszer hatodik, két váltóval is döntőt úszhattam, ezek mind nagyon szép élmények voltak. Meg persze a világbajnoki cím is a legszebb pillanatok közé tartozik” – mondta 31 éves Kapás.

Annyian írtak otthonról, ismeretlenül is, hogy küldik az erőt velem vannak, úgyhogy ezt most nem egyedül úsztam

– mondta kapás, aki külön kitért az edzőjére, Virth Balázsra, nagyon hálás neki és élete legjobb döntésének tartja, hogy anno átigazolt az ő csapatába.

Kapás Boglárka a szezon végén a budapesti rövidpályás világbajnokság után befejezi pályafutását.

Kapcsolódó
Milák Kristóf ezüstérmes, Marchand nyerte a 200 pillangót a párizsi olimpián
Milák Kristóf ezüstérmes lett 200 pillangón a párizsi olimpián. A számot a francia Léon Marchand nyerte. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik