Élő Sport

Milák Kristóf kimagasló idővel, Németh Nándor harmadik legjobbként döntős, a pólócsapat kikapott – élő hírfolyam az olimpia 4. napjáról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kedden negyedik versenynapjához érkezett a 2024-es párizsi olimpia, amelyen magyar szempontból

  • 10 órától kezdett a cselgáncsozó Özbas Szofi (női 63 kg) és Ungvári Attila (81 kg) a Mars-mező Arénában. Mindkét magyar egy-egy győzelem után egy-egy ipponos verséget szenvedett és elbúcsúzott a tatamitól.
  • 10.30-kor a Vaires-sur-Marne-i evezős pályán Pétervári-Molnár Bendegúz evezett a férfi egypár evezősök, negyeddöntőjének 3. futamában, ahol harmadik helyen zárt, így a C/D-döntőben a 13-214 helyért küzdhet majd.
  • Milák Kristóf 200 pillangón a legjobb idővel, 1:52.72-vel jutott döntőbe, ami egészen elképesztő teljesítmény. Ugyanebben a versenyszámban Márton Richárd 14. helyen zárt, míg férfi 100 m gyorson Németh Nándor a harmadik legjobb idővel döntős. A női 1500 m gyorson Jackl Vivien úszott de nem jutott döntőbe.
  • Délután a női kézilabda-válogatott újabb fontos csoportmérkőzést játszott, ám végül nem bírt Angolával (31-31).
  • Az esti program szerint Akilov Pylyp (80 kg) 4-0-ra, többségi pontozással kapott ki Olekszandr Hiznyaktól nyolcaddöntőben.
  • Végül a férfi vízilabdázóink igazi rangadóval zárták a napot, de az Európa-bajnok spanyoloktól 10-7-re kikaptak egy lassú, gyengécske meccsen.

Ungvárit is megintik

Alig fél perccel a vége előtt a magyar cselgáncsozó is kap egy intést. Így a négy perc leteltével egyenlő helyzetből kezdik a hosszabbítást az aranypontért.

Testvér a „kispadon"

Ungvári Attilának a testvére, Ungvári Miklós, londoni ezüstérmes cselgáncsozónk ad tanácsot a tatami széléről.

Keresik a fogást egymáson

De a két cselgáncsozó másfél perc után sem találja, a bíró Ungvárit látja aktívabbnak, ezért meginti Cassét egy sidóval.

Ungvári a belga óriással Matthias Casseval meccsel

Elkezdődött a nyolcaddöntő.

Illyés Tibor / MTI Ungvári Attila (kék) és a belga Matthias Casse küzd a legjobb 8 közé jutásért a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi cselgáncstornája 81 kg-os súlycsoportjában játszott mérkőzésen a párizsi Mars-mező Arénában 2024. július 30-án. 

Hoppá, egy óriási minket is érintő pólómeglepetés

A magyarokkal azonos csoportban lévő ausztrál válogatott meglepetésre simán, 8-3-ra legyőzte kedden az előző két olimpián aranyérmes szerb csapatot Párizsban az ötkarikás férfi vízilabdatornán.

A mérkőzés a második negyedben dőlt el, melyet a négygólos Luke Pavillard vezette ausztrálok 5-1-re nyertek meg, így már 6-0-ra is vezettek a játékrész utolsó percében. A szerbeknél a Ferencvárossal Bajnokok Ligája-győztes Dusan Mandic két gólt szerzett.

Vízilabda, eredmény

B csoport:
Ausztrália-Szerbia 8-3 (1-0, 5-1, 1-0, 1-2)

 

később:
15.00: Japán-Franciaország
21.05: MAGYARORSZÁG-Spanyolország

 

A csoport:
12.05: Horvátország-Olaszország
16.35: Egyesült Államok-Románia
19.30: Montenegró-Görögország

Németh Nándor a negyedik legjobb idővel jutott tovább

Varga Jennifer / 24.hu

Az utolsó, tizedik 100 méteres férfi gyors előfutam után az is kiderült, hogy a magyar klasszis a 4. legjobb idővel jutott be az esti középdöntőkbe. Németh úszása után úgy fogalmazott:

Jó úszás volt, kicsit nehezebbre számítottam. Remélem délután jobb jön ki, és bejutok a döntőbe. Bizakodó vagyok, mert ez egy jó reggeli úszás volt. Ott nem lehet tartalékolni, mert bármi megtörténhet.

Németh a 9. utolsó előtti futamban a rajtkövön!

A 3-as pályán úszik Németh Nándor és remekül kapja el a rajtot, 50-nél a 3. helyen fordul a román olimpiai bajnok Popovici mellett. Végül a hajrában megfordulnak, a román az első, Németh a 2. helyen csap a célba. Németh ideje 47,93, egy század dönt közöttük, de a továbbjutás nincs veszélyben.

Az uszodában a királyszám előfutamai zajlanak és jön Németh Nándor

A legnagyobb létszámú és leginkább várt verseny rendre a férfi 100 gyors, amelyben Németh Nándor révén Magyarország is érdekelt. A dohai világbajnoki bronzérmesnek nagyon kell mennie, hogy a 10 futam úszói közül ott legyen a legjobb 16 között, továbbjusson az esti középdöntőbe.

Milák idei legjobbjával nyert – állítólag nyilatkozni is fog

A keddi 200 pillangó előfutamok alkalmával a 4-es pályát kapta világcsúcstartónk. Egy 17 éves amerikai úszó Heilman úszik mellette az 5-ös pályán.

50-nél elsőként fordult (24,61), 100-nál is (51,89), 150-nél is (1:20,51), egy testhosszal vezetett az utolsó hosszon, és a végén kicsit kiengedve 1:53,92-vel nyerte a délelőtti előfutamát, ami nem semmi.

Azt érdemes tudni, hogy ez az 1:53,92 az idei legjobbja Milák Kristófnak, ráadásul délelőtt úszta meg ezt az időt, ami délutáni középdöntőkre még jobb időt sejtet. Mostanság felvett szokásával ellentétben állítólag nyilatkozni is fog.

Márton Richárd is vízben 200 pillangón

Léon Marchand, a hazai sztár is ebben a futamban kapott helyet, 50-nél második a magyar úszó, és meglepetésre 150-nél is még csak második a francia sztár. Márton Richárd a 6. helyen csap a célba 1:56,03-al, ami éppen a 16. helyet és a középdöntőt jelenti számára.

Így mind a két magyar pillangóúszó középdöntős, miközben a világbajnok japán Honda kiesik.

Milák remek idővel nyeri az előfutamát

Varga Jenifer / 24.hu

50-nél elsőként fordul (24,61), 100-nál is (51,89), 150-nél is (1:20,51), egy testhosszal vezet az utolsó hosszon és a végén kicsit kiengedve 1:53,92-vel nyeri a futamát a délelőtti előfutamban, ami nem semmi.

Milák Kristóf a rajtkövön

A 4-es pályát kapta világcsúcstartónk. Egy 17 éves amerikai úszó Heilman úszik mellette az 5-ös pályán.

Európa-bajnokot legyőzve lép tovább Özbas Szofi!

Próbálkozik a cseh lány, aktivizálja magát, de az edzője bekiabálása miatt újra megintik, így végül Özbas Szofi rendkívül magabiztos dzsúdó bemutatásával legyőzi a cseh Európa-bajnokot!

Eldobja ellenfelét Özbas

Remek wazari értékű dobást hajt végre a magyar cselgáncsozó ellenfelén és fél perccel a vége előtt simán vezet egy sidóval és egy wazarival.

Özbas Szofi kezdeményez

De másfél perc elteltével eddig eredménytelen. Szerencsére rajta sem talál fogást a cseh lány.

Özbas Szofi is a tatamira lépett

Ungvári után a folytatásban a 63 kilós Özbas Szofi is tatamira lépett a Mars-mező Arénában. A BHSE versenyzője a cseh Renata Zachova ellen kezdett a lagjobb 32 között.

Pétervári-Molnár Bendegúz is elkezdte az evezést

Sajnos már az elején hátrányba került a magyar sportoló, jelentősen lemaradt az első három helyezettől és negyedik helyen érkezett célba, ami azt jelenti, hogy nem jutott tovább.

Pétervári-Molnár Bendegúz a C/D döntőben folytathatja, így legjobb esetben a 13. helyen végezhet majd.

Ungvári eldobta ellenfelét és nyert!

Ungvári Attilának aktivizálnia kell magát. Aktivizálja is, megkontrázta ellenfele dobását. Videóznak. Megadják, így aranyponttal nyer a magyar cselgáncsozó. A legjobb 16 között egy belga ellenfele lesz.

Lábsöpréssel próbálkozik a kazah

de eredménytelenül, viszont ezúttal mindkét cselgáncsozót megintik. Intésben mi állunk jobban, 2-1 ide. A kazahnak menni kell előre, mert ha még egyszer megintik, Ungvári nyer.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik