Élő Sport

Milák Kristóf bemutatkozik, fontos meccset játszanak a női kézisek és a férfi pólósok – élő hírfolyam az olimpia 4. napjáról

Fotó: Varga Jennifer / 24.hu
Fotó: Varga Jennifer / 24.hu
Fotó: Varga Jennifer / 24.hu
Fotó: Varga Jennifer / 24.hu

Kedden negyedik versenynapjához érkezett a 2024-es párizsi olimpia, amelyen magyar szempontból

  • 10 órától a cselgáncsozó Özbas Szofi (női 63 kg) és Ungvári Attila (81 kg) lép a Mars-mező Aréna tatamijára (délután 16 órától folytatódik a verseny a vigaszággal, majd jönnek az elődöntők, a bronzmérkőzések, a döntők).
  • 10.30-kor a Vaires-sur-Marne-i evezős pályán Pétervári-Molnár Bendegúz lesz érdekelt a férfi egypár evezősök, negyeddöntőjének 3. futamában.
  • A délelőtti programot 11 órától az úszóink zárják, újra a Paris La Défense Arénán a szemünk, ahol kiderül, az Eb óta fejlődött e még Milák Kristóf 200 pillangón, és mire lesz képes ugyanebben a versenyszámban Márton Richárd, míg férfi 100 m gyorson Németh Nándor, női 1500 m gyorson Jackl Vivien úszik az előfutamban. A napi elődöntőkre, és döntőkre 20.30-tól kerül sor.
  • Délután 16 órától a női kézilabda-válogatott a Dél-párizsi 6-os Arénában játszik újabb fontos csoportmérkőzés Angola ellen.
  • Az esti program szerint Akilov Pylyp (80 kg) 20.32-től bunyózik az ukrán Olekszandr Hiznyakkal nyolcaddöntőt az Észak-párizsi Arénában.
  • Végül a férfi vízilabdázóink igazi rangadóval zárják a napot 21.05-től az Európa-bajnok spanyolok elleni csoportmeccsel.

NBA-kosaras nyert strandröpiben

Megnyerte első strandröplabdameccsét az olimpián Chase Budinger, aki hét szezont húzott le az NBA-ben, 407 mérkőzését a Houston Rockets, a Minnesota Timberwolves, az Indiana Pacers, a Phoenix Suns kosarasaként játszotta le, és 2016–2017 között még a spanyol ligában, a
Baskoniában is pályára lépett, mielőtt 2017-ben úgy döntött sportágat vált.

Fotó: Mauro PIMENTEL / AFP Chase Budinger Fotó: Mauro PIMENTEL / AFP

Az első NBA-meccsemen borzalmasan játszottam 2009-ben, mindkét triplakísérletem mellé ment, és eladtam két labdát is. Ez most sokkal jobban sikerült, és végre megvalósítottam az álmomat az olimpiai szerepléssel

– mesélte a 36 éves, 198 centis amerikai játékos, miután Miles Evansszel az oldalán hétfőn 21-14, 21-11-re legyőzte a hazaiak  Youssef Krout/Arnaud Gauthier-Rat kettőst, és ezzel nagy lépést tett afelé, hogy továbbjusson csoportjából a nyolcaddöntőbe..

A hétfő este legnagyobb sportdrámája egy rövid videóban

Mutatjuk, Szu Vej-tö két rossz mozdulata miatt hogyan vesztette el Kína, és miért nyerhette meg Japán a férfi tornászok csapatversenyét Párizsban.

A férfi csapatversenyről bővebben itt írtunk.

Kapcsolódó
Japán akkorát fordított az aranyért, mint a Manchester United az 1999-es BL-döntőben
Egészen lélegzetelállító fordítás után Japán férfi tornaválogatottja nyerte meg a csapatverseny olimpiai döntőjét, az utolsó rotációban kicsavarva az aranyat a nagy rivális kínaiak kezéből.

Elmarad a triatlonosok 8 órára tervezett rajtja

Köszöntjük olvasóinkat!
Mindjárt egy érdekes hírrel kezdünk:
eredetileg úgy volt, hogy a „szaros, vagy nem szaros víz” mizéria ellenére reggel nyolckor Lehmann Csongor és Bicsák Bence fejest ugrik a Szajnába, de aztán éjjel kiderült, mégis túl szennyezett a Szajna, ezért szerdán 10,45-re halasztották el a triatlonosok versenyét és előbb a nők – itt Kuttor-Bragmayer Zsanett révén leszünk érdekeltek –, majd a férfiak rajtolnak el. Bővebben itt:

Kapcsolódó
Túl szennyezett a Szajna, elhalasztották a triatlonosok versenyét
A szervezők abban bíznak, hogy szerdáig javul annyit a helyzet, hogy meg lehessen rendezni az eseményt. Ha nem, akkor tovább csúszik a program.
Olvasói sztorik