Élő Sport

Javítanának a női kézisek, bemutatkoznak a férfi pólósok, Major Veronika a döntőben lő – ez vár ránk az olimpia második napján

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Sűrű lesz a párizsi olimpia második versenynapja magyar szempontból.

  • A franciák elleni meccsüket elveszítő női kézisek a brazilokkal találkoznak.
  • Major Veronika a női légpisztolyosok döntőjében érdekelt, miután az alapversenyből az első helyen jutott a fináléba.
  • A cselgáncsozóknál az 52 kilogrammos olimpiai és vb-ötödik Pupp Réka, illetve a 66 kilogrammos, Eb-bronzérmes Pongrácz Bence is tatamira lép.
  • Vívásban a női tőrözők és a férfi párbajtőrözők lépnek pástra, előbbiek között Pásztor Flórának, utóbbiaknál pedig a három éve Tokióban ezüstérmes, 2019-ben világbajnok Siklósi Gergelynek, valamint a tavaly ugyancsak vb-győztes Koch Máténak, illetve Andrásfi Tibornak szurkolhatunk.
  • Úszásban összesen hat magyar ugrik medencébe, köztük az a Kós Hubert, aki 100 háton melegíthet be fő számára, a 200 hátra.
  • A női tornászok selejtezőjében Czifra Bettina Lili négy szeren, Bácskay Csenge ugrásban, a sérülés miatt visszalépő Kovács Zsófia helyére érkezett Székely Zója pedig felemáskorláton lesz érdekelt.
  • Megkezdi szereplését a Tokióban bronzérmes férfi vízilabda-válogatott, amely 19.30-tól a világbajnoki negyedik, házigazda franciák ellen ugrik vízbe.
  • A lovastusa egyéni versenyében szereplő Kaizinger Balázs a 62. helyről várja a második számot, a terepversenyt.
  • És bemutatkozhatnak férfi teniszezőink (Fucsovics Márton és Marozsán Fábián), ha az időjárás miatt elcsúszott programban sikerül felpörgetni a meccsek pótlását.

Vajon lesz ma Nadal-Fucsovics mérkőzés?

Ez egyelőre a nagy kérdés, mert hogy Rafael Nadal, aki Fucsovics Mártonnal játszana a férfi teniszezők egyesversenyének első körében így nyilatkozott, amikor szombaton elhagyta a pályát:

Még nem döntöttem. Megesik, hogy a több a kevesebb. Ez nem azt jelenti, hogy nem indulok, ez csak egy érzés, ami bennem van. Vasárnap dől el, hogy játszom-e vagy sem. (…) Mindent meg kell tennem azért, hogy Carlossal közösen hazavigyünk egy érmet

– mondta Nadal, miután Carlos Alcarazzal párban szombaton továbbjutott.

Ha mégis indul egyesben, akkor legkorábban 13.30-kor játszik Fucsoviccsal.

AytaC Unal / ANADOLU / Anadolu via AFP

A kézisek nyitják a napot

Reméljük, óvatosan reggeliztek, mert 9-től már intenzíven kell mozogniuk, mivel második csoportmeccsüket a brazilok ellen játsszák. Mi kikaptunk az első körben, ők nyertek, jó lenne javítani!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik