Sport

A dopping miatt eltiltott bokszoló iszlámellenes kirohanással ásta még mélyebbre magát

Roy Rochlin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Roy Rochlin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A 25 éves profi bokszolót, Ryan Garciát június 21-én tiltotta el New York állam sportolói bizottsága, miután a Devin Haney elleni, áprilisi meccse – amelynek Haney kisváltósúlyú WBC-címe lett volna a tétje – előtt elvégzett tesztek során két ízben is az ostarine nevű, doppinglistás szert találták a szervezetében.

A meccsen Garcia – aki a mérlegelésen nem tudta hozni a súlyát – háromszor is leütötte ellenfelét, és a háromból két pontozónál simán nyert, ám később eltűnt a statisztikájából ez a győzelem, és no contest-re változtatták a végeredményt.

Ezt követte az eltiltás, vagyis jövő nyárig biztosan nem léphet ringbe Garcia, aki ezt tudta még tetézni.

A bokszoló ugyanis az X-en megjelent hangfelvételen rasszista és iszlámellenes kijelentéseket tett, így a WBC  jelezte, hogy kizárja Garciát, aki többet nem szerepelhet a szervezet égisze alatt rendezett meccsen.

A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman közleményében hangsúlyozta, hogy a diszkrimináció minden fajtáját elítélik.

„Csak trollkodtam, azt akarom, hogy fejeződjön be az öldöklés. Mindenkit szeretek, bocsánatot kérek, ha bárkit megbántottam” – írta Garcia egy azóta már törölt posztban. Az amerikai öklöző profi pályafutása során eddig 24 győzelmet aratott (ebből húszat kiütéssel), és egy vereség került még a neve mellé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik