Sport

Milák és Kós háziversenyben döntötte el az aranyat az úszó Eb-n

Derencsényi István / MTI
Milák Kristóf 14 századdal verte riválisát, Kós Hubertet
Derencsényi István / MTI
Milák Kristóf 14 századdal verte riválisát, Kós Hubertet
Milák Kristóf címét megvédve arany-, Kós Hubert pedig ezüstérmet nyert 100 méter pillangón a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Kós a legjobb, míg Milák a harmadik idővel várta a finálét, igaz, utóbbi még a szerdai középdöntő előtt 10 perccel a 100 méter gyors fináléjában volt érdekelt.

A finálé elképesztően szorosan alakulat, a két magyar a második és harmadik helyen fordult, és még öt méterrel a vége előtt is a lengyel Jakub Majerski vezetett, a szám olimpiai ezüstérmese és a 200 méter hát magyar világbajnoka azonban egyaránt hamarabb érintette a falat.

Milák a magyar küldöttség harmadik aranyát szerezte a szerb fővárosban zajló Eb-n.

Az Európa-bajnokság előtt szó nélkül aláírtam volna ezt az időeredményt, nyilván ez csak ezüstérem, de Kristóf mögött ez sokkal jobban ragyog

– nyilatkozta a vegyes zónában Kós, aki kijelentette, hogy a 200 méter hát mellett ezt a számot is biztosan vállalja a párizsi olimpián.

Hozzátette, lehet, hogy még egy száma lesz majd a francia fővárosban.

Úszás, Európa-bajnokság

férfi 100 m pillangó:
1. MILÁK KRISTÓF 50.82 másodperc
2. KÓS HUBERT 50.96
3. Jakub Majerski (Lengyelország) 50.98

Ábrahám Minna olimpiai szintes idővel ezüstérmet nyert 200 méter gyorson.

A fiatal magyar úszó a középdöntőben egyéni csúcsát (1:57.96 perc) megjavítva 1:57.65 perces idővel csapott célba, így nem sokkal maradt el az olimpia szinttől (1:57.26), így a legjobb helyen várta a finálét.

A döntőben cseh Barbora Seemanova nagy fölénnyel nyert, a 18 éves Ábrahám pedig óriási csatában másodikként érintette a falat és újabb egyéni csúcsával, négy századmásodperccel, 1:57.22-vel túlszárnyalta az olimpiai szintet.

„Úgy jöttem ide, hogy szeretnék megvalósítani egy tökéletes versenytervet, abból pedig jön majd egy jó idő. Nekem a szint volt az első, és az, hogy ezüstérmes lettem, szinte hihetetlen. Elképesztően sokat dolgoztam ezért a szintért, nagyon ki lett centizve, de így kellett lennie” – nyilatkozta Ábrahám, aki a vele egykorú Pádár Nikolettel képviselheti majd a magyar színeket Párizsban ebben a számban.

Úszás, Európa-bajnokság

női 200 m gyors:
1. Barbora Seemanova (Csehország) 1:55.37 perc
2. ÁBRAHÁM MINNA 1:57.22
3. Nicole Maier (Németország) 1:57.36

Komoróczy Lora egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett 50 háton, a magyar versenyző eddigi legjobbját (28.08 másodperc) hat századdal megjavítva csapott célba, két századdal maradt le a dobogóról.

A számot az ír Danielle Hill nyerte 27.73-mas idővel.

Sajnos ezekkel a századokkal valahogy nem vagyok jó barátságban. A pályafutásom során rendszeresen meg kell szenvednem a sikerekért. Hogy ha majd odaérek, akkor jobban tudok örülni

– nyilatkozta az MTI-nek Komoróczy.

Úszás, Európa-bajnokság

női 50 m hát:
1. Danielle Hill (Írország) 27.73 másodperc
2. Teodora Draku (Görögország) 27.87
3. Adela Spikorska (Lengyelország) 28.00
4. KOMORÓCZY LORA 28.02

Kapcsolódó
Kizárták a magyar váltót a vizes Eb-n
Nem várt eredményekkel, visszalépésekkel és egy kizárással folytatták a magyar úszók csütörtökön délelőtt a belgrádi úszó Európa-bajnokságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik