Sport

Reméli, hogy a Fradi megérti – visszavonulhat az olimpiai bajnok magyar pólós

Szigetváry Zsolt / MTI
Varga Dénes, az FTC csapatkapitánya két gólt dobott a Pro Recco ellen
Szigetváry Zsolt / MTI
Varga Dénes, az FTC csapatkapitánya két gólt dobott a Pro Recco ellen
Varga Dénes még nem tudja, a következő szezonban is vízilabdázni fog-e, ugyanakkor a Ferencváros pénteki, máltai Bajnokok Ligája-győzelme után jelenleg nem sok okot lát a folytatásra.

Az olimpiai bajnok pólós az M4 Sport helyszíni stábjának a mérkőzés után arról beszélt, hogy olyasmi érzés kerítette hatalmába, amire a válogatottban is vágyott, ám ott nem adatott meg neki, mert a sokáig csúcson lévő szerbeket nem tudták legyőzni.

„Kacifántos és hektikus volt ez a meccs, a Recco érezheti azt, hogy elvették tőlük a győzelmet, de a végén rengeteg emberelőnyt kaptak. A kulcspillanatokban nem tudom, hány játékost állítottak ki tőlünk, de a végén Mandic blokkja döntött” – mondta Varga a 12-11-re megnyert BL-fináléról.

„A klubsiker mindig meg tud alapozni egy jó válogatott szezont” – tekintett előre a nemzeti csapat programjára a 37 éves klasszis, aki még nem döntötte el, hogy az olimpia után is folytatja-e a karrierjét.

„Így szép abbahagyni, és őszintén mondom, a szezon elején készen is álltam erre, de nem mondtam ki, így aztán most lebeg ez az egész.

Nem tudom, a Fradi hogy áll ehhez, nem sok olyan okot látok, ami miatt folytatnom kéne, hacsak nem csinálok egy egokérdést abból, hogy csúcsdöntő legyek a magyar bajnoki címek számában

– mondta a 12-szeres bajnok Varga, aki ezzel Bozsi Mihállyal együtt holtversenyben élen áll a vonatkozó örökrangsorban.

„Sem most, sem az előző három-négy hónapban nem tudtam megmondani, hogy ezt vagy azt szeretném csinálni, remélem, a Fradi megérti majd, aztán meglátjuk, mi lesz” – fogalmazott Varga Dénes.

(MTI)

Kapcsolódó
Döbbenetes végjátékban nyerte meg a Fradi a vízilabda BL-t
A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását: a zöld-fehérek a Máltán rendezett négyes döntő fináléjában 12-11-re győzték le az előző három kiírásban diadalmaskodó Pro Reccót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik