Sport

Megállíthatatlan a salakkirálynő, Swiatek negyedszer nyert a Roland Garroson

Emmanuel Dunand / AFP
Iga Swiatek negyedszer ünnepelhetett Párizsban
Emmanuel Dunand / AFP
Iga Swiatek negyedszer ünnepelhetett Párizsban
A világelső Iga Swiatek nyerte meg a női egyes küzdelmeit a francia nyílt teniszbajnokságon, mivel a szombati fináléban könnyedén legyőzte az olasz Jasmine Paolinit, ezzel megszerezte ötödik Grand Slam-serlegét.

A kettejük egymás elleni mérlegében 2-0-ra vezető lengyel játékos, aki ötödik Grand Slam-fináléján szerepelt, háromszoros párizsi bajnokként egyértelmű favoritja volt a finálénak.

A 28 éves Paolini eddigi legjobb GS-eredménye egy Australian Open-nyolcaddöntő volt, először mégis ő vette el bátor játékkal ellenfele adogatását 1:1-nél. Nem sokáig örülhetett azonban, mert a varsói sportoló rögtön visszabrékelt, és miután koncentráltabban kezdett ütni, átvenne az irányítást és 36 perc elteltével már szettelőnyben volt.

A folytatásban a lengyel felmenőkkel is rendelkező, mindössze 163 centis olasz minden tudását mozgósította, hogy tartsa a lépést Swiatekkel, aki 3:0-nál sorozatban nyolc nyert gémnél tartott.

A világranglistán 12. Paolini ekkor már labdamenetet is alig nyert, a vártnál egyoldalúbb finálé csupán 68 percig tartott.

A lengyel sorozatban a 21. mérkőzését nyert meg Párizsban, legutóbb 2021-ben veszített ott.

A 22. tornagyőzelmét begyűjtő csillag pályafutása ötödik Grand Slam-trófeája mellé 2,4 millió eurót (948 millió forint) kap.

Roland Garros, női egyes, döntő

Iga Swiatek (lengyel, 1.) – Jasmine Paolini (olasz,12.) 6:2, 6:1

Kapcsolódó
Swiatek folytatta félelmetes sorozatát, egymás után harmadszor nyerhet Garrost
A világelső lengyel teniszező a 2021-es negyeddöntős veresége óta legyőzhetetlen Párizsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik