Sport

Djokovicot megműtötték, de az idei legfontosabb céljáról nem kell lemondania

Emmanuel Dunand / AFP
Emmanuel Dunand / AFP

Térdműtét vár Novak Djokovicra, aki címvédőként és világelsőként visszalépett kedden a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntője előtt.

A L’Équipe francia sportnapilap arról számolt be, hogy a szerbek 24-szeres Grand Slam-bajnokát szerda reggel operálták meg Párizsban. Utána legalább háromhetes kényszerpihenő következik, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy elinduljon a július 1-jén rajtoló wimbledoni tornán.

Egyelőre az is kétséges, hogy a 37 éves klasszis megfelelő állapotban lesz-e a párizsi olimpiára, melynek teniszversenye július 27-én kezdődik, ugyancsak a Roland Garros salakpályáin.

Az év elején bejelentette, hogy idei legfontosabb célja a Grand Slamek mellett az olimpiai aranyérem, amely még hiányzik a gyűjteményéből – 2008-ban bronzérmes volt Pekingben.

Djokovic a jobb térdében keletkezett meniszkuszsérülés miatt jelezte, hogy nem tud kiállni szerdán a norvég Casper Ruud elleni mérkőzésre. A visszalépésével egyszersmind eldőlt, hogy hétfőtől a januárban Australian Open-győztes Jannik Sinner ugrik a világranglista élére, és az ATP-rangsorban ő lesz az első olasz éllovas.

Kapcsolódó
Eltékozolta tenisztehetségét és bűnözővé vált? – hetek óta keresik Camila Giorgit
A sportolót március közepén látták legutóbb, amikor a miami tornán súlyos vereséget szenvedett és kiesett. Azóta inkább bűnözőként tekinthetünk rá, állítólag keresi az adóhatóság, a vicenzai ügyészség, illetve főbérlője, akinek kirabolta a házát. Agatha Christie dörzsölné a tenyerét egy ilyen titokzatos sztori hallatán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik