Sport

Ismét megpróbálkozik a BL-szabadkártyával a Debrecen női kézicsapata

Czeglédi Zsolt / MTI
Márciusban majdnem sikerült a BL-negyeddöntőbe jutás a Vipers ellen
Czeglédi Zsolt / MTI
Márciusban majdnem sikerült a BL-negyeddöntőbe jutás a Vipers ellen
Beadta pályázatát a női kézilabda Bajnokok Ligája szabadkártyájára a DVSC Schaeffler együttese, az pedig június második felében dől el, hogy a hajdúsági csapat szerepelhet-e a sorozatban.

A DVSC honlapján olvasható szerdai közlemény szerint a pályázat beadásának határideje kedd volt, mostanra pedig a debreceni klub megkapta a visszajelzést, hogy az anyag időben és rendben megérkezett.

„Az EHF végrehajtó bizottságának döntésén múlik, hogy idén is a legrangosabb nemzetközi kupában szerepelhet-e a Loki, vagy az Európa Ligában. A nevezést az Európa Ligára június 24-ig lehet megtenni, tehát mire ez az idő közeleg, már tudni fogjuk, hogy a BL-ben sikerrel jártunk-e” – áll a közleményben.

A DVSC a 2023-24-es szezonban nagyszerűen a szerepelt, csoportjában hét győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel zárt úgy, hogy megelőzte (sőt idegenben le is győzte) a későbbi döntős Bietigheim csapatát, és otthon verte a BL-győztes Győri ETO-t is.

A negyeddöntőbe jutásért végül összesítésben egy góllal maradt alul a címvédő norvég Vipersszel szemben.

A bajnokságban ugyan csupán a 4. helyen zárt, de a bronzérmes Mosonmagyaróvár már jelezte, akkor sem áll szándékában élni a BL-indulás jogával, ha az európai szövetség erre lehetőséget kínál.

Kapcsolódó
Távozott a veszprémi kézisek vezérigazgatója, aki miatt tüntettek a szurkolók
Csík Zoltán posztját Bartha Csaba vette át a klubnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik