Sport

A Győr BL-győztes edzője: Arról álmodsz, hogy ilyeneket élhess át

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Per Johansson nagyon lelkesen értékelte a friss Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztján töltött időt.

Olyan csapattal találkoztunk ma, amelyik talán az egyik legjobb volt az elmúlt hónapban. Elképesztően jó teljesítményt nyújtottak és kivégezték a Metzet tegnap, úgyhogy nagyon erős, kemény együttesre készültünk, sok egy az egy elleni párharcra

– mondta a finálét 30-24-re megnyerő győriek vezetőedzője.

Johansson némileg váratlant húzott azzal, hogy nem Sandra Toft védett, mint az elődöntőben, hanem Silje Solberg. A norvég kapus viszont 16 védéssel vette ki a részét a sikerből, így aztán telitalálat volt a döntése.

„Sandra Toft a tegnapi parádéja után talán megérdemelte volna ma is az esélyt, azonban úgy gondoltam, hogy Silje Solbergnek is lehetőséget biztosítok, és ő is hozta ugyanazt, ez volt a kulcs. Nagyon boldog vagyok, hiszen szerintem a védelem és a kapusok nyerik a trófeákat, ami ma is bizonyosodott és rengeteget léptünk előre védekezésben”

– magyarázta a döntése hátterét.

Azt is kiemelte, hogy nagyon hektikus hónapon van túl, a holland válogatott szövetségi kapitányaként az olimpiai selejtezőtornáról érkezett a címvédő norvég Vipers Kristiansand elleni BL-negyeddöntőre, majd következett a Ferencváros és a Debrecen elleni bajnoki rangadó, illetve a BL budapesti négyes döntőjében az Esbjerg és a Bietigheim, úgyhogy volt alkalma felkészülni nagy meccsekre, extrém nyomás alatt.

Azt gondolom, ez az, amit szeretnél edzőként, ez az, amiről álmodsz, hogy ilyen helyzetekbe kerülj, ilyeneket élhess át, ahol fantasztikus játékosokkal, a világ legjobbjaival dolgozhatsz együtt. Természetesen mindenemet, szívemet-lelkemet beletettem, hiszen ez számomra edzőként is óriási esély volt, hogy valami nagyot nyerjek, egy olyan csapattal, amilyenhez foghatóval még nem találkoztam

A balszélső Fodor Csenge annak örült, hogy miután 2018-ban és 2019-ben is a Győr játékosa volt, végre aranyérmet nyert.

„Ez az aranyérem nagyon különleges az én szívemnek és szerintem azoknak a csapattársaimnak is, akik részesei voltak az elmúlt években az elbukott döntőknek, illetve a megnyert bronzmeccseknek. Távoli cél volt a Bajnokok Ligája-győzelem, a négyes döntőbe jutás volt a minimális elvárásunk magunk felé, de így a legszebb az idény lezárása. A klubnak is és nekünk, játékosoknak is nagyon sokat jelent ez a BL-győzelem!

Ennyi év után most visszaadott nekünk valamit a sors, megérdemelten nyertünk, nagyon boldogok vagyunk

– mondta az MTI-nek Fodor.

A hét kísérletéből ötször eredményes jobbszélső, Győri-Lukács Viktória elárulta: Fodor Csenge reménykedett a meccs előtt, hogy gyorsan elrepülő mérkőzés vár rájuk, ahol akár végig tudnak vezetni, ő maga viszont nem gondolta volna, hogy tényleg így lesz.

„Amikor már csak néhány másodperc volt hátra és vezettünk, akkor előtörtek belőlem az érzelmek” – mesélte az utolsó mérkőzését ETO-ban játszó Szöllősi-Schatzl Nadine, akinek ezüst- és bronzérme is volt már a BL-ből, a megnyert fináléval egészítette ki éremkollekcióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik