Sport

Háfra Noémi marad a Bietigheimben, de már nem csak kölcsönben

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Háfra Noémi a következő idényben is a Bajnokok Ligája-döntős német SG BBM Bietigheim női kézilabdacsapatát erősíti.

A magyar válogatott balátlövője a Metz ellen 36-29-re megnyert elődöntőt követően árulta el az MTI-nek, hogy nem hosszabbít a Győri ETO-val, helyette a német együttesnél folytatja a pályafutását, már nem csak kölcsönben.

„Győrben lejár a szerződésem idén nyáron. Nem hosszabbítottam meg és maradok még egy évig a Bietigheimben. Mindent meg fogok tenni a nyári felkészülés alatt, hogy újra itt tudjunk lenni a csapattal a következő szezonban is” – mondta Háfra.

A junior világbajnok balátlövőt 2021-ben szerződtette az ETO, majd előbb a dán Odensének, utána a montenegrói Buducnost Podgoricának, végül a Bietigheimnek adta kölcsön.

Ha az év elején az orrom alá toltak volna egy papírt, hogy írjam alá, hogy BL-döntőt fogok játszani a szezon végén, azt mondom, ezt tépjük szét és engedjük el. De most mégis itt vagyok! Annyira hosszú volt ez a szezon, és annyi mindenen mentem keresztül… De hálás vagyok mindenért, amin átmentem, mert sokkal erősebb vagyok és nagyon jól érzem magam itt.

A balátlövő az aranyéremmel zárult német bajnokságban 18 meccsen 18 gólt szerzett. Háfra elmondta, hogy attól függetlenül, hogy nem játszott olyan sokat ebben a szezonban, az edzések ugyanolyan meccsek voltak számára, mintha mérkőzést játszott volna a többiekkel, ezért úgy érzi, hogy ő is belerakott egy kis munkát ebbe a nagy sikerbe. A keresztszalag-szakadása is szóba került, erről úgy nyilatkozott, hogy a térde sosem lesz már a régi, de folyamatosan egyre jobban van.

Mivel éppen a Győr ellen játszik vasárnap 18 órától a budapesti MVM Dome-ban a német bajnok, az átlövő szerint nagyon jó lesz a hangulat, számára pedig speciális lesz a meccs, hiszen a volt csapata lesz a másik térfélen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik