Sport

Szöllősi-Schatzl Nadine: Ez a győzelem nagyon kellett a lelkeknek is

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A balszélső Szöllősi-Schatzl Nadine szerint a dán Esbjerg 24-23-as legyőzése a Bajnokok Ligája szombati elődöntőjében lelkileg is nagyon kellett a Győri Audi ETO KC női kézilabdázóinak.

A meccset egy 3-0-s sorozattal kezdték a dánok, mert eleinte pontatlanul támadtak a győriek. A találkozó után az olimpiai kvótás magyar válogatott balszélsője az MTI-nek elmondta: olyan volt, mint amikor beragadnak a rajtnál az atléták.

Utána kellett nyolc-tíz perc, mire tényleg bele tudtunk lendülni a mérkőzésbe, de végül sikerült, illetve nagyobb különbséget is közé tudtunk tenni, aminek nagyon örültem

– mondta Szöllősi-Schatzl.

Az ETO-nak az első félidőben két 5-0-s sorozata is volt, a második felvonás elején pedig már hat találattal is vezetett (18-12).

„Aztán jött egy jó periódusa az Esbjergnek, de még akkor sem engedtünk le vagy adtuk fel, és az utolsó másodpercekig küzdöttünk. Nagyon örülök, hogy mégiscsak felénk billent a mérleg” – hangsúlyozta le a 106-szoros válogatott játékos, aki a nyáron távozik a klubtól így a finálé lesz az utolsó mérkőzése győri színekben.

Mint felidézte, hatgólos előnyüket követően talán többet hibáztak ziccerben, illetve ellenfelük elővette a hét a hat elleni játékát, ahogyan az első félidőben is. Azzal sikeresek tudtak lenni, illetve a tavaly az év legjobbjának választott Henny Reistad is jobban ki tudott bontakozni.
Szöllősi-Schatzl hat lövésből négy góllal járult hozzá a sikerhez. Utolsó kísérletét az 54. percben hibázta el, amikor már ismét szoros volt az állás.

„Az én hibám volt, mert nem úgy ugrottam be, ahogyan kellett volna, de lőttem négy gólt és azt gondolom, segítettem a csapatot védekezésben is. Mindenkinek vannak hibái egy meccsen, de a győzelem a legfontosabb, ezért vagyunk csapat”.

A győriekkel 2018 és 2019 után – Kiss Éva, illetve Kari Grimsbö hárítását követően – harmadszor fordult elő a budapesti négyes döntőben, hogy egy utolsó másodperces védésnek köszönhetően nyernek. Ezúttal Sandra Toft mutatott be nagy és fontos bravúrt.

„Mindenki kiugrott a bőréből, aztán az volt az első dolgunk, hogy lerohanjuk Sandrát, szerintem nem is kapott levegőt néhány másodpercig. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, ez nagyon kellett a lelkeknek is” – fűzte hozzá Szöllősi-Schatzl.

„Az első három-négy percben beragadtunk az öltözőben, azzal viszont, ahogyan ezt követően teljesítettünk az első félidőben, teljesen elégedett vagyok, remekül védekeztünk” – kezdte értékelését a sajtótájékoztatón Per Johansson, a Győr március közepén kinevezett edzője. Elismerte ugyanakkor, hogy nehézséget okozott számukra az ellenfél létszámfölényes támadójátéka, azzal együtt is, hogy jól játszottak ebben az időszakban is, és tudták: rivális nem fogja feladni.

Felelevenítette a hajrát is, mint mondta, nem örült az utolsó percben eladott labdának, amely lehetővé tette, hogy az egyenlítésért támadjon az Esbjerg

De ott volt Sandra Toft és megmentett bennünket

– emelte ki az utolsó másodperces védésével a csapatát döntőbe védő dán hálóőrt, aki remekelt egykori együttese ellen.

Az Esbjerget irányító Jesper Jensen büszke volt csapata teljesítményére, meglátása szerint támadásban kiválóak voltak, elegendő lehetőséget dolgoztak ki a Győr legyőzéséhez, olyan minőségi játékot vittek pályára, amit a sorozat ezen szakasza és a világ legjobb játékosait felvonultató mérkőzés megkövetel.

A hat góljával a Győr legeredményesebbjének bizonyult Estelle Nze Minko rámutatott: őrült mérkőzés volt, különösen a második félidő azon idegőrlő szakasza, amikor felválva estek a gólok és nem tudták eldönteni a találkozót.

„Nagyon büszke vagyok, hogy megcsináltuk, és arra, ahogyan akartuk ezt a sikert”.

Az Esbjergben négyszer eredményes Michala Möller elismerte, hogy csalódottak a nehéz, de színvonalas mérkőzés után, ugyanakkor meg is fogalmazta az okot, amiért össze kell szedniük magukat vasárnapra.

„Kétszer játszottunk a bronzért és mindkétszer kikaptunk. Nagy motivációt jelent, hogy sikerrel vegyük a holnapi mérkőzést és bronzéremmel térjünk haza” – tekintett előre a helyosztóra a tavaly és tavaly előtt is negyedik helyezett Esbjerg átlövője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik