Sport

További három évig Budapest rendezi női kézi-BL négyes döntőjét

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

További három évig, 2027-ig Budapest ad otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének,

jelentette be pénteken közösen az európai szövetség (EHF), az EHF marketingcége, a magyar szövetség (MKSZ) és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ), írja az MTI.

A legrangosabb európai kupasorozat végjátékát tíz éve rendezik négyes döntős formátumban – vagyis az idei a tizedik torna –, 2021-ig a Papp László Budapest Sportaréna volt a helyszín, 2022 óta pedig az MVM Dome-ban lépnek pályára a csapatok.

„Újabb jelentős sportdiplomáciai siker, hogy az EHF ismét bizalmat szavazott Magyarországnak és a jövőben is Budapesten köszönthetjük a kontinens legjobb női kézilabdacsapatait! Ezek az eredmények mind megerősítenek bennünket abban, hogy a sportirányítás részéről érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk a sportdiplomáciánk erősítésére” – kommentálta a szerződéshosszabbítást Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár.

Korábban a Magyar Közlönyből kiderült, mekkora összeget kell majd elkülöníteni a költségvetésben a rendezésre.

2025-ben 2 milliárd 42 millió 40 ezer 510, 2026-ban 2 milliárd 450 millió 448 ezer 612 forintot kell beterveznie a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezetében.

A 2027-es rendezési költség nem derült ki a közlönyből, május elején még úgy állt a dolog, hogy a sportért is felelős honvédelmi miniszternek, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak Rogán Antal bevonásával előterjesztést kell majd róla készítenie.

Az eddigi kilenc budapesti Final Four során a Győr, amely most is ott van a négy között, négyszer végzett az élen, kétszer-kétszer második és harmadik helyen végzett. Az ETO-n kívül még az FTC-nek sikerült egyszer eljutni a négyes döntőbe, tavaly ezüstérmes volt az akkor még Elek Gábor irányította csapat. Eddig egy alkalom volt, hogy nem szerepelt magyar együttes a Final Fourban, 2015-ben.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik