Sport

„A világ két legjobb csapata találkozik egymással” – alig várja a BL-elődöntőt a győri kézicsapat edzője

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának edzője, Per Johansson szerint a világ két legjobb együttese játszik majd egymással a Bajnokok Ligája elődöntőjében, amikor a dán Esbjerggel összecsapnak.

A skandinávok tavaly és tavaly előtt is negyedik helyen zárták a Final Fourt, Johansson pedig hangsúlyozta is, hogy évek óta a BL-győzelem a céljuk, amely felé folyamatosan haladnak.

Szerintem a holnapi mérkőzésünk egyike lesz a klasszikus nagy rangadóknak, két esélyes között. A világ két legjobb csapata találkozik egymással. Hatalmas meccs lesz

– idézte az MTI a szakembert.

A győriek vezetőedzője kifejtette, játékosainak rendkívül széles a repertoárja támadásban és védekezésben is, de ez önmagában nem garancia a sikerre.

„Nagyon világosan beszéltem velük egyénileg, hogy mit várok el tőlük, és mit kell tenniük a csapattá válás érdekében” – mondta Johansson.

Az ETO 2004 után zárhat ismét trófea nélkül, amennyiben nem nyeri meg a BL-t. Húsz évvel ezelőtt a bajnokságot és a Magyar Kupát is a Dunaferr SE nyerte, míg a győriek az EHF Kupában ezüstérmesek lettek. Idén mindkét hazai sorozaot a Ferencváros nyerte, ezért ez az utolsó esély a szezonban a trófeaszerzésre.

Johansson erre úgy reagált, a mostani évadban a Magyar Kupát nem tudta megnyerni, hiszen akkor még nem ő volt az edző, és a bajnokságot sem tudta megnyerni, mert akkor sem ő volt az edző, amikor kikaptak a Mosonmagyaróvártól, majd hat góllal a Ferencvárostól.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott balszélsője, Szőllősi-Schatzl Nadine az utolsó két meccsét játssza győri színekben, ugyanis nyáron Budaörsre igazol. Emiatt persze izgatott és először nyerne BL-t is, de taktikai szempontból is tett észrevételt a sajtótájékoztatón.

„Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy egy skandináv csapatnak az erőssége a futás, illetve a lerohanásból szerzett gólok. Nagyon kell majd figyelnünk, hogy a visszafutásunk megfelelő legyen és minél kevesebb gólon tartsuk őket. Másrészt a kulcsjátékosaikra az elejétől kezdve úgy kell reagálnunk védekezésben, hogy elvegyük a kedvüket a gólszerzéstől” – mondta.

Az Esbjerg norvég balszélsője, Sanna Solberg szerint idén jobb helyzetben vannak, az elmúlt két évben ugyanis némileg fáradtak voltak, amikor pályára kellett lépniük a magyar fővárosban, most viszont sok energiájuk van, szinte minden játékos visszatért a sérülésből. Azt is megemlítette, hogy immár több tapasztalattal rendelkeznek.  Sanna Solberg ikertestvére a Győr nyáron távozó kapusa, Silje Solberg, ezért a szélsőnek igazán különleges lesz a meccs.

„Soha nem szoktam meg igazán, hogy ellene kell játszanom, ezért nem is szabad sokat gondolnom arra, hogy ő áll majd a kapuban. Természetesen nagyon jól ismerjük egymást, de más kapusok is ismernek már.”

Az MVM Dome-ban sorra kerülő négyes döntő első meccsét játssza a Győr és az Esbjerg szombaton 15 órától. A másik ágon a francia Metz HB és a német SG BBM Bietigheim találkozik 18 órától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik