Sport

Esélyt sem adott a Szegednek, hibátlanul bajnok a Veszprém kézicsapata

Szigetváry Zsolt / MTI
Szegeden sem adott esélyt a Veszprém
Szigetváry Zsolt / MTI
Szegeden sem adott esélyt a Veszprém
A Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 34-30-ra nyert a Szeged otthonában szerdán, a döntő második mérkőzésén.

A találkozó előtt a szegediek köszöntötték a tíz évvel ezelőtt EHF-kupát nyert csapatuk megjelent tagjait, valamint Marko Krivokapic másodedzőt, akit kedden neveztek ki a szerb Crvena zvezda vezetőedzőjévé.

Ezt követően gyászszünetet tartottak Barok Istvánra emlékezve. A hazai klub egykori játékosa, utánpótlásedzője, majd sajtósa – aki testnevelő-tanárként és sportújságíróként is dolgozott a városban – két hete hunyt el.

A két együttes előző nyolc egymás elleni meccsét a bakonyiak nyerték, ráadásul a legutóbbi öt alkalommal a csongrádiak egyetlen egyszer sem vezettek. Rossz sorozatukat ezúttal sem tudták megtörni, pedig a meccs során többször is – kapusuk lecserélésével – létszámfölényes támadásokkal próbálkoztak.

A kezdeti háromgólos hátrányból felzárkóztak 6-5-re, sőt a meccs negyedénél is csak egy találat volt a különbség, utána viszont hét és fél perc alatt egy 4-0-s sorozattal ismét ellépett a Veszprém. A játékvezetők két percen belül öt kiállítást ítéltek, ez is hozzájárult, hogy megtört a Szeged lendülete, és a szünetben háromgólos hátrányban volt, írt tudósításában az MTI.

A második félidőben a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, és bár a hazai csapat ezúttal is több taktikai variációval próbálkozott, nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez. Ebben az időszakban a védekezésre már kevesebb figyelmet fordítottak a csapatok, de a bakonyiak címvédése nem forgott veszélyben.

Omar Jahja, Hugo Descat és Nedim Remili 5-5 góllal, Rodrigo Corrales 11, Mike Ulrich Jensen öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A hazaiaknál Luka Stepancic, Bánhidi Bence, Mario Sostaric és Sebastian Frimmel négy-négy alkalommal volt eredményes.

A Veszprém 28. alkalommal lett bajnok, ezúttal ráadásul százszázalékos mérleggel.

Kézilabda, férfi NB I, döntő, 2. mérkőzés

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 30-34 (13–16)

 

A Veszprém kettős győzelemmel nyerte meg a bajnokságot.

Kapcsolódó
A veszprémi kézisek simán verték a Szegedet a döntő első meccsén
Egész meccsen nagy fölényben játszott a címvédő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik