Sport

A veszprémi kézisek simán verték a Szegedet a döntő első meccsén

Vasvári Tamás / MTI
Előnyben a Veszprém a bajnoki döntőben
Vasvári Tamás / MTI
Előnyben a Veszprém a bajnoki döntőben
A címvédő Veszprém házigazdaként 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén. A második meccset szerdán rendezik Szegeden.

A két együttes előző hét egymás elleni meccsét a bakonyiak nyerték, ráadásul a legutóbbi négy alkalommal a csongrádiak egyetlen egyszer sem vezettek. Ezt az átkot most sem tudták megtörni, pedig a meccs elején büntetőt is lőhettek.

Ráadásul a hetedik percben agyrázkódás gyanúja miatt elveszítették szlovén irányítójukat, Dean Bombacot, akit kórházba szállítottak.

Rodrigo Corrales bravúros védéseire és Omar Jahja, illetve Nedim Remili góljaira alapozva négy perc alatt egy 5-0-s sorozattal ellépett a címvédő, ezért a túloldalon Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért. Ennek hatására némileg összeszedettebbé vált csapata játéka, 11-9-re felzárkózott, sőt, a 26. percben már 14-13 volt az állás, de amikor hibázni kezdett, a veszprémiek azonnal kihasználták és gólokkal büntették: egy újabb 5-0-s szériával zárták az első félidőt.

Vasvári Tamás / MTI Dean Bombac kiválását megsínylette a Szeged

A szünetben sem tudta rendezni sorait a vendégcsapat, a 45. percben már tíz találat volt a különbség. Létszámfölényes támadójátékkal és nyitott védekezéssel is próbálkozott a Szeged, amelynek hátránya tíz gól alá csökkent, de szorossá tenni nem tudta az eredményt.

Rodrigo Corrales 11, Mike Ulrich Jensen három védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Emil Kheri Imsgard négy, Mikler Roland hét védéssel zárt.

A találkozó után Nagy László sportigazgató és a Veszprémi Szurkolói Egyesület képviselői ünnepélyesen elbúcsúztatták a szezon után távozó Andreas Nilssont, Kentin Mahét és Omar Jahját. A svéd beálló tíz, a francia balátlövő hat, az egyiptomi jobbátlövő öt év után igazol új csapathoz.

Kézilabda, férfi NB I, döntő, 1. mérkőzés

Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 35-28 (19-13)
gól: Jahja 8, Fabregas 5, Mahé 5, Vajlupov 4, Remili 4, Casado 3, Koszorotov 3, Elísson 2, Nilsson 1, illetve Garciandía 6, Martins 6, Mackovsek 4, Frimmel 4, Sostaric 2, Bodó 2, Bánhidi 2, Jelinic 1, Szita 1

 

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Veszprém javára.

 

A döntő további programja
2. mérkőzés (május 29., szerda):
18.00: OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém

 

3. mérkőzés (ha szükséges, május 31., péntek):
20.00: Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged

(MTI)

Kapcsolódó
Ijesztő jelenet: kórházba kellett vinni a pályáról a Szeged kézisét
Dean Bombac keményen ütközött Ligetvári Patrikkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik