Sport

Az első menetben számoltatott ellenfelére, mégis lemarad az olimpiáról a magyar bokszoló

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Veres Roland számára már az első napon véget ért az ökölvívók utolsó, bangkoki olimpiai kvalifikációs versenye, mivel az 57 kg első fordulójában kikapott uruguayi ellenfelétől.

A thaiföldi viadalon a 2022-ben Európa-bajnoki bronzérmes, tavaly Európa Játékok-negyeddöntős korábbi kick-box-világbajnok – a magyar szövetség Facebook-oldalának bejegyzése szerint – remekül kezdte a Lucas Fernandez Garcia elleni meccset.

Az első menetben számoltatott is riválisára, ennek ellenére az ötből csupán négy pontozónál nyerte meg a menetet, az észt pontozó 10-9-re a riválist látta jobbnak.

A folytatásban a dél-amerikai bokszoló feljavult és a második szakaszban kiegyenlített küzdelem zajlott a ringben, ami a pontozáson is meglátszott, mivel három bíró az uruguayit, kettő pedig a magyart látta jobbnak.

A harmadik három percben aztán egyértelműen Fernandez Garcia volt a jobb, Veres Roland nem tudta betartani a taktikai utasításokat és végül 3-2-es megosztott pontozással elbukta a meccset, ezzel pedig a párizsi szereplés lehetőségét is.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik