Sport

„Nem vagyok hülye, tudom, hogy megy ez” – az ETO kéziedzője még nem tudja, mit hoz a jövő

Krizsán Csaba / MTI
Per Johansson úgy tűnik, rendet rakott a Győri ETO játékosainak fejében
Krizsán Csaba / MTI
Per Johansson úgy tűnik, rendet rakott a Győri ETO játékosainak fejében
Az idegenbeli hétgólos sikert követően otthon ugyan kikapott 26-24-re a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat a norvég Viperstől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, de összesítésben simán, 54-49-cel búcsúztatta a legutóbbi három kiírás győztesét. Per Johansson edző szerint mentálisan kellett segítenie játékosait az utóbbi hetekben, de a cél a BL-győzelem.

„Nagy küzdelem és szenvedés volt, mert a Vipers nagyon gyorsan játszott. Készültünk is erre, de az ellenfelünk sokkal jobban koncentrált, mint az odavágón. Az első tíz percben nagy gondban voltunk. De jól játszottunk, elértük a célunkat” – nyilatkozta a svéd szakember az M4 Sport Kézilabda magazinjában.

Azt mondta, továbbra is keményen dolgoznak azon, hogy visszavigyék a BL-címet Győrbe, ehhez mentálisan kell(ett) sokat segítenie a játékosain.

„Több hasonló szinten lévő együttesnél is dolgoztam már. Ezért akarsz itt lenni, mert lehet, hogy ez a csúcspontja a karrierednek. Ez egy profi csapat, nagyon jó a szervezeti felépítés, az infrastruktúra, nagyon jó állománnyal rendelkezik. És nyilván a legjobbakkal akarsz, illetve a legjobbak ellen is akarsz dolgozni, a legnagyobb meccseken akarsz játszani. Ennek most a közepén vagyok, és nagyon jól érzem magam, ott vagyok, ahol lenni szeretnék. Az érkezésemkor meg voltak roggyanva kicsit, az önbizalmat vissza kellett építeni” – jegyezte meg.

Azt azonban nem tudja, mit hoz a jövő, és a szezon végéig szóló szerződésének lejártát követően mi lesz vele a klubnál.

Nem vagyok hülye, Skandináviából jöttem, tudom, hogy megy ez, nyilvánvalóan minden az eredményekről szól. Még nem gondolkoztam el ezen, élvezem, hogy itt vagyok edző, de a jövő a csillagokban van.

Kapcsolódó
A tűzzel játszott, de bejutott a BL négyes döntőjébe az ETO
Volt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor öt góllal vezetett a vendég Vipers, de a magyar csapat lesz ott a budapesti Final Fourban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik