Sport

Eldőlt, kikkel szerepel egy csoportban a női kézilabda-válogatott az Eb-n

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség csütörtöki bécsi sorsolásán kiderült:

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a tavalyi világbajnokság középdöntője (22-26) és a múlt heti debreceni olimpiai selejtezőtorna (28-25) után ismét találkozik a svéd gárdával.

A harmadik kalapból az észak-macedón, a negyedikből a török csapat került az A jelű négyesbe.

A svéd csapat a franciával együtt kiemelkedik az A-B-C-ágról, de a továbbjutásra jó esélyt látok, és a svédekről is jó és friss emlékeink vannak, de ellenük a napi forma dönthet majd

– idézi Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányt a magyar szövetség (MKSZ) honlapja.

A szakember hozzátette: a B csoport nagyon kiegyensúlyozott, onnan bármelyik együttes továbbjuthat, míg a C csoportból a franciák mellett a spanyolok, esetleg a lengyelek számítanak esélyesnek a középdöntőbe kerülésre.

A női szakág történetének első 24 csapatos Európa-bajnoksága november 28-tól december 15-ig tart. A csoportmérkőzéseknek Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne.

A torna 16 játéknapja során a 65 meccsből 24-et játszanak Magyarországon. A csoportok első két helyezettje jut a középdöntőbe, ahonnan két-két csapat az elődöntőbe kerül, a harmadik helyezettek pedig az ötödik helyért lépnek pályára.

A női Európa-bajnokság csoportjai:

  • A csoport: Svédország, MAGYARORSZÁG, Észak-Macedónia, Törökország
  • B csoport: Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország
  • C csoport: Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália
  • D csoport: Dánia, Svájc, Horvátország, Feröer-szigetek
  • E csoport: Norvégia, Ausztria, Szlovénia, Szlovákia
  • F csoport: Hollandia, Németország, Izland, Ukrajna
Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik