Sport

Edzője cáfolta a Milák Kristófról terjedő pletykát

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Milák Kristóf edzője, Virth Balázs bízik benne, hogy olimpiai bajnok tanítványának elegendő lesz az idő ahhoz, hogy sikeresen felkészüljön a párizsi játékokra.

A szakember az M4 Sporton beszélt arról, hogy a 24 éves klasszis nagyjából a múlt heti országos bajnokságot megelőző tenerifei edzőtábor előtt másfél-két hónappal kezdte el a tréningeket. Elsősorban Zala György irányításával tornatermi felkészülést végzett akkor, amikor nem volt medencében.

Ezzel kapcsolatban Virth Balázs cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint Milák titokban Ausztráliában készült volna, mint mondta, végig az olimpiai bronzérmes kenus segítségével tréningezett.

Milák a Duna Arénában rendezett múlt heti viadalon egy év szünet után versenyzett újra, ezt megelőzően legutóbb tavaly, a Kaposváron rendezett ob-n indult. Ezúttal hat számot vállalt, 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón nyert, csak 50 méter pillangón lett második Szabó Szebasztián mögött.

A versenyeredményekből látszott, hogy 50 méteren az egyéni legjobbját meg tudta úszni, 100-on 1-1.5 másodperccel maradt el, míg 200-on 3, illetve 4 másodperccel a gyorson, illetve a pillangón, tehát főleg az állóképességet kell majd pótolni a következő időszakban

– jegyezte meg Virth Balázs. Milák Kristóf ugyanebben a hat számban lehet ott júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon, a tréner szerint az állóképesség alakulásának függvényében fognak dönteni arról, hogy a fő számai mellett hol fog ténylegesen is elindulni.

A párizsi olimpián július 30-án és 31-én rendezik a 200 méter pillangó versenyeit, a mesteredző szerint az ob-n látott teljesítmény alapján abban bíznak, hogy elég lesz az idő a felkészülésre.

Erősnek erős, gyorsnak gyors, az állóképességet kell pótolni és arra a szintre felhozni, ahol tavaly ilyenkor tartott. A magyar bajnokságon ennyi felkészüléssel nyújtott teljesítményéből kiindulva abban reménykedünk, hogy elég lesz az idő az olimpiáig, az Európa-bajnokságon pedig már látni fogjuk, hogy hol tart

– fogalmazott.

Kapcsolódó
Kós Hubert az olimpiai bajnokkal holtversenyben nyert versenyről: Ez egy olyan pillanat volt, ami az egész úszókarrierem során megmarad majd
Legutóbbi versenyén 100 m gyorson, 100 m pillangón és 100 m háton is egyéni csúcsot úszott, ráadásul utóbbi egyben országos rekord is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik