Sport

„Az elmúlt három évben megjártam a poklot, a sport összeroppantott” – Párizsban koronázná meg visszatérését a britek úszóklaszisa

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

57.94 másodperces idővel nyerte meg a 100 méteres mellúszást a brit bajnokságon az ötszörös olimpiai és nyolcszoros világbajnok Adam Peaty.

A 29 éves úszó legutóbb három éve, a tokiói olimpián ért el ilyen jó időt, amikor 57.37-tel védte meg a címét.

„Az 57.9 nagyon jól, bár még mindig nem tartok ott, ahol szeretnék. De azért figyelemre méltó eredmény, és úgy voltam vele, hogy nem sokan képesek ilyenre” – mondta Peaty, aki kemény időszakot hagyott maga mögött.

Az úszó tavaly vallotta be, hogy évek óta mentális gondokkal küzd, és már nem élvezi úgy az úszást, mint korábban.

Azt is hozzátette, voltak depressziós időszakai, és alkoholproblémái is adódtak, majd kiderült, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart (ADHD) diagnosztizáltak nála.

„A bajnokságon nagyon jól éreztem magam a vízben. Ez egy igazi győzelem a csapatomnak, a családomnak és nekem.

Az elmúlt három évben megjártuk a poklot. Látni sem akartam a medencét, a sport összeroppantott. Nem tudtam, milyen irányba induljak, és sok minden állt az utamba, de ma már minden nap úgy kelek fel, hogy élvezem, amit csinálok. Lehet, hogy nem lesz tündérmese a vége, de hátha…

– mondta Peaty.

Akinek Párizsban várhatóan a kínai Csin Haj-jang lesz a legnagyobb ellenfele, aki a tavalyi fukokai vébén 57.69-es idővel lett aranyérmes 100 mellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik