Sport

A rendőrség szerint öngyilkos lehetett Szabalenka barátja

Rick Stewart / Getty Images North America / Getty Images via AFP
Rick Stewart / Getty Images North America / Getty Images via AFP

A rendőrség szerint öngyilkos lehetett Konsztantyin Kolcov, a teniszező Arina Szabalenka párja. A korábbi jégkorongozó a Miami Openre készülő barátnőjét látogatta meg, majd kedden a fehérorosz média és a Kolcov munkaadója, a KHL-ben szereplő Szalavat Julajev – ahol edzőként dolgozott – közölte, hogy 42 évesen meghalt.

Az ESPN cikke szerint a rendőrségre hétfőn hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi leugrott egy erkélyről. A közlemény szerint az idegenkezűséget kizárták, feltételezhetően öngyilkosság történt és a gyilkossági csoport átvette a nyomozást.

Kolcov 2002 és 2010 között játszott a fehérorosz válogatottban, valamint 2002 és 2006 között 144 mérkőzésen az NHL-ben is pályára lépett a Pittsburgh Penguinsben, amelynek színeiben 12 gólig és 26 gólpasszig jutott. 2016-ban vonult vissza,  utána edzőként dolgozott.

2021 óta alkotott egy pár a világranglistán második Szabalenkával, a teniszezőnő a hírek szerint még nem lépett vissza a Miami Opentől. A második fordulóban lépne először pályára, a spanyol Paula Badosa lenne az ellenfele.

Szabalenka öt évvel ezelőtt vesztette el édesapját, Szergejt, akit szintén 43 évesen ért a halál, és Kolcovhoz hasonlóan ő is jégkorongozott korábban.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik