Sport

Irány Párizs! – mindenkit sokkolt a horvátok új kézikapitánya

MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Domagoj Duvnjak és Dominik Kuzmanovic öröme érthető
MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Domagoj Duvnjak és Dominik Kuzmanovic öröme érthető
Két mérkőzés után bebizonyosodott, hogy a Horvát Kézilabda Szövetség tökéletesen döntött, amikor a gyenge Európa-bajnoki szereplés miatt menesztette Goran Perkovacot, és szakítva a hagyományokkal, egy külföldit bízott meg a férfiválogatott irányításával. Dagur Sigurdsson jött, látott és győzött, pár edzéssel a háta mögött előbb 35-29-es győzelemre vezette új tanítványait Ausztria ellen, majd csapata a szombati mérkőzésen 33-30-ra  megverte a németeket is.

Az izlandi szakember számára egészen különleges lehetett a párharc, hiszen nyolc évet Németországban töltött: 2009 és 2015 között a Füchse Berlin edzője, 2014-17 között a német válogatott szövetségi kapitánya volt. A nemzeti csapatot ráadásul 2016-ban Európa-bajnoki címhez, és olimpiai bronzhoz segítette.

Az első félidőben a horvátok nagyszerűen játszottak, Kuzmanovic kapus bravúrt bravúrra halmozott, így a hazai közönség nagy bánatára a vendégek 16-10-es előnnyel mehettek szünetre.

A második félidőt sokkal koncentráltabban kezdték a németek, a 40. percben 20-17-es előnynél Sigurdsson időt is kért, hogy rendet tegyen. A németek lendülete azonban maradt, Wolff átlövést, ziccert és hetest védett, a 49. percre sikerült még közelebb jönni (25-23). Ebben a periódusban főleg Uscins villogott, a Hannover junior világbajnok jobbátlövője villogott, hat gólnál járt már.

Az 53. percben Heymann kapott piros lapot a Duvnjakkal szembeni szabálytalanság miatt, a veterán horvátot ápolni is kellett, mert nagyon rosszul esett. Ez a közjáték a hazaiakat zavarta meg jobban, a horvátok erőre kaptak, és a végjátékot okosan lehozva 33-30-ra nyertek.

A csoport másik mérkőzésén Ausztria 41-26-ra legyőzte Algériát.

Kézilabda, olimpiai selejtező, férfiak, 2. csoport, 2. forduló

Horvátország – Németország 33-30
Ausztria – Algéria 41-26

 

Az állás:
1. Horvátország (már továbbjutott) 4 pont
2. Németország 2 pont (71-62)
3. Ausztria 2 pont (70-61)
4. Algéria 0 pont

Kapcsolódó
Kikapott Norvégiától a férfi kéziválogatott, vasárnapra maradt az olimpiai szereplés kiharcolása
Nagyot harcolt, de elbukott a csapat a selejtező második fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik