Sport

„Érmet is hozhattam volna, helyette három csavar van a lábamban” – nyílt bokatörést szenvedett a rúdugró a vébén

Stéphane Kempinaire / KMSP / KMSP via AFP
Stéphane Kempinaire / KMSP / KMSP via AFP

A fedett pályás atlétikai világbajnokság női rúdugró versenye során Margot Chevrier egy sikertelen kísérletet követően zuhant vissza a matracra, és olyan rosszul érkezett, hogy nyílt bokatörést szenvedett. Hosszú percekig ápolták, majd hordágyon hagyta el a pályát.

Érmet is hozhattam volna erről a világbajnokságról, helyette három csavarral a lábamban térek vissza Glasgow-ból. A rossz leérkezés miatt a nyolcadik helyen végeztem, nyílt lábtörést szenvedtem. (…) Őszinte leszek, ez egy súlyos sérülés, és nem is a legjobb helyen történt, hosszú lesz az út a visszatérésig. De van még öt hónap. Öt hónap, hogy talpra álljak, hogy visszavágjak, hogy bebiztosítsam az olimpiai indulásomat

– üzente az Instagramon a francia rúdugró, akit vasárnap megműtöttek Skóciában.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Margot Chevrier (@margotchevrier)

A 24 éves Chevrier az elmúlt szezonokban tarolt a francia bajnokságon, összesen öt bajnoki címet szerzett fedett pályán és szabadtéren, és fedett pályáról van egy második helyezése is. A párizsi olimpiára 473 centiméteres eredménnyel lehet automatikusa kvalifikálni, ami neki még nem sikerült, így a ranglistahelyezésben bízhat, az idei rangsorban a tizenkettedik helyen áll.

Kapcsolódó
Bocsánatot kért a világbajnok, amiért túl sokat ijesztgette az édesanyját
Nem volt élete formájában, de így is megvédte világbajnoki címét Armand Duplantis.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik