Sport

Idegenben villogott a Veszprém, egy hét múlva nagy rangadó vár rá a BL-ben

Ujvári Sándor / MTI
Mikita Vailupau nyolc góllal járult hozzá a sikerhez
Ujvári Sándor / MTI
Mikita Vailupau nyolc góllal járult hozzá a sikerhez
A Veszprém 37-31-re nyert a francia Montpellier HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia Nedim Remili remekül kezdett honfitársai ellen, gólokkal és gólpasszokkal segítette a vendégcsapatot, amely a nyolcadik percben már 5-2-re vezetett.

A folytatásban is rendkívül hatékony volt a magyar bajnoki címvédő támadójátéka, és amikor már öt találattal vezetett, a házigazdák időt kértek. Egyre jobb volt a védekezés és Rodrigo Corrales kapusteljesítménye is, ezért meglepetést jelentett, hogy a cseréket követően a Montpellier sorozatban háromszor betalált, ezzel felzárkózott 12-10-re.

A továbbiakban egy ideig felváltva születtek a gólok, majd a franciák egy 4-0-s sorozattal zárták az első félidőt. Hiába játszott sokkal jobban a Veszprém az első 14 percben, a szünetben 18-17-es hátrányban volt, írta tudósításában az MTI.

A második felvonás elején visszatért a bakonyiak kezdősora, amely ebben az időszakban is olyan fölényben volt, mint a meccs elején. Egy 7-1-es sorozattal 26-21-re elhúzott a Veszprém, és Momir Ilic vezetőedző ezúttal óvatosabban cserélt, így csapata másodszor már nem herdálta el az előnyét, s magabiztosan győzött.

Mikita Vailupau nyolc, Nedim Remili hét, Omar Jahja hat góllal, Rodrigo Corrales tíz, Mike Ulrich Jensen három védéssel járult hozzá a sikerhez. A házigazdáknál Sebastian Karlsson ötször talált be, Remi Desbonnet öt, Charles Bolzinger két védéssel zárt.

A tíz győzelemmel és három vereséggel álló Veszprém egy hét múlva a címvédő német SC Magdeburgot fogadja a csoportkör utolsó fordulójában, és amennyiben azt a meccset is megnyeri, negyeddöntőbe jut, és nem kell pályára lépnie a rájátszás első fordulójában.

Bajnokok Ligája, férfiak, B csoport, 13. forduló

Montpellier HB (francia) – Telekom Veszprém 31-37 (18-17)

 

Az állás:
1. (és továbbjutott) Barcelona (spanyol) 22 pont (439-372)
2. (és továbbjutott) SC Magdeburg (német) 22 (409-356)
3. (és továbbjutott) Telekom Veszprém 20
4. (és továbbjutott) Montpellier HB 12
5. (és továbbjutott) GOG (dán) 11
6. Orlen Wisla Plock (lengyel) 9
7. FC Porto (portugál) 8
8. RK Celje PL (szlovén) 0

A Kolstad vereségével továbbjutott a Szeged

Ami a másik csoportot illeti, a norvég Kolstad HB 31-23-ra kikapott a lengyel Industria Kielce otthonában, ezzel eldőlt, hogy a Szeged biztosan továbbjut a rájátszás első fordulójába.

A norvég bajnokcsapat és a Szeged között megmaradt a négypontos különbség az A csoport tabelláján, de már csak egy forduló van hátra, így a magyarok biztosan ott lesznek a rájátszás első körében, amelynek tétje a negyeddöntőbe jutás.

Ugyancsak eldőlt, hogy az RK Zagreb is továbbjutott, de ezt a horvátok azért be is biztosították, ugyanis hatalmas meglepetésre 28-26-ra legyőzték a francia PSG-t.

Az állás

1. (és negyeddöntős) THW Kiel (német) 20 pont
2. (és negyeddöntős) Aalborg HB (dán) 18
3. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain (francia) 15 (394-379)
4. (és továbbjutott) Industria Kielce (lengyel) 15 (378-367)
5. (és továbbjutott) PPD Zagreb (horvát) 14
6. (és továbbjutott) OTP Bank-Pick Szeged 13
7. Kolstad HB (norvég) 9
8. Eurofarm Peliszter (északmacedón) 0

Kapcsolódó
Sohasem történt még ilyen a horvát kézilabda történetében
Két héttel az olimpiai selejtező előtt megvan a férficsapat új kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik