Sport

Döcögős első félidő után könnyedén nyert a női kéziválogatott

Bodnár Boglárka / MTI
Debreczeni-Klivinyi Kinga két góllal járult hozzá a sikerhez
Bodnár Boglárka / MTI
Debreczeni-Klivinyi Kinga két góllal járult hozzá a sikerhez
A magyar női kézilabda-válogatott a második félidei jó teljesítményével magabiztos sikert aratva 38-26-ra legyőzte Svájcot az Eurokupa tatabányai mérkőzésén.

Döcögősen kezdte a találkozót a házigazda, amely 5-4-ről az első tíz percben háromszor eredményes Kuczora Csenge és a fontos védéseket bemutató Böde-Bíró Blanka vezetésével így is el tudott lépni 9-4-re. A cserék érkezésével állandósult a négy-ötgólos különbség, a 23. percben Bordás Réka piros lapja miatt csökkentek a variációs lehetőségek hazai részről és az eset meg is fogta kissé a csapatot.

Az első játékrész végén közel hat percig maradt gólképtelen Golovin Vlagyimir együttese, védekezésben is visszazuhant a határozottsága, ez a kapusteljesítményre is hatással volt, a rivális mindezt kihasználva 16-10-ről 16-14-re felzárkózott, írta tudósításában az MTI.

A pihenő után friss szélsőkkel, a kapuban Szemerey Zsófival, fejben pedig láthatóan rendezettebben érkezett ki a pályára a magyar válogatott, amely a világbajnokságon számára több ízben is kritikus periódusnak bizonyuló szünet utáni tíz percben háromgólos sorozattal állította vissza korábbi előnyét (19-14).

Sőt, a támadásbeli pontatlanságok ellenére, feljavult védekezésére alapozva az addigi legnagyobb előnyét dolgozta ki (25-17). Szemerey kiválóan teljesített a kapuban, Kuczora pedig továbbra is remekelt támadásban, tizedik találatával a második félidő derekára éppen ennyi gól lett a különbség (29-19). Ezt a mérkőzés utolsó negyedórájában tovább növelte a válogatott, amely így magabiztosan, 12 góllal győzött.

A két csapat szombaton 16.30-tól Gümligenben mérkőzik meg ismét, a sorozat további meccseit április elején rendezik. Az Eurokupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

Kézilabda, nők, Eurokupa, 3. forduló

Magyarország – Svájc 38-26 (16-14)
Tatabánya, 3024 néző
v.: Losak, Novikov (ukránok)
a magyar gólszerzők: Kuczora 10, Papp, Simon 4-4, Füzi-Tóvizi, Vámos, Albek, Faluvégi 3-3, Bordás, Győri-Lukács, Debreczeni-Klivinyi 2-2, Szöllősi-Schatzl, Pásztor 1-1.

 

További eredmény:
Norvégia – Ausztria 43-22 (19-10)

Kapcsolódó
Klujberre szájsebészeti beavatkozás vár, Háfra jó teljesítménnyel térne vissza a válogatottba
A magyar női kézisek a Svájc elleni meccsekkel készülnek az olimpiai selejtezőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik