Sport

Csupán néhány hónap lehet hátra a teniszcsillag karrierjéből

Noushad Thekkayil / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Noushad Thekkayil / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Sorozatban hat vereség után az elmúlt héten, Dohában ismét meccset nyert Andy Murray, a britek háromszoros Grand Slam-győztes teniszezője, aki hétfőn újra győzött, ezúttal a kanadai Denis Shapovalovot múlta felül.

A 4:6, 7:6, 6:3-as dubaji sikert követően a 36 éves klasszis úgy nyilatkozott, már nem láthatják sokáig a profik között.

Még mindig szeretek versenyezni, továbbra is szeretem a teniszt, de minél idősebb leszel, annál nehezebb fittnek maradni és frissen tartani a tested. Valószínűleg nincs túl sok hátra a pályafutásomból, de igyekszem mindent megtenni a következő néhány hónapban

mondta a győzelme után.

A kétszeres wimbledoni (2013, 2016) és egyszeres US Open-győztes (2012) játékos visszavonulása évek óta a levegőben lóg, miután 2019-ben csípőprotézis műtéten esett át. Murray azonban eddig dacolt a körülményekkel, 2019 októberében megnyert egy brüsszeli tornát, majd még három viadalon döntős lehetett, de elbukott. Legutóbb tavaly, amikor kikapott Danyiil Medvegyevtől Dohában.

A Shapovalov ellen két óra 33 perc alatt megnyert mérkőzés volt pályafutása 500. győzelme kemény pályán. Erre rajta kívül csak Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal és Andre Agassi volt képes.

Nagyon büszke vagyok magamra, csodás, hogy ezt elértem a pályafutásom vége előtt

– mondta a kétszeres olimpiai bajnok.

Kapcsolódó
Fucsovics korábbi top10-est legyőzve főtáblás Dubajban
Két magyar teniszező kezdheti léphet pályára az 1,06 milliárd forint összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik