Sport

Fucsovics korábbi top10-est legyőzve főtáblás Dubajban

Fotó: Marton Monus / dpa
Fotó: Marton Monus / dpa

Fucsovics Márton második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben a dubaji, 2,94 millió dollár (1,06 milliárd forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán, így feljutott a főtáblára.

A világranglistán 80. magyar játékos vasárnap a 37 éves Richard Gasquet-val csapott össze, életében először. A veterán francia jelenleg csak a 126. helyen áll, de nem akárki:

  • pályafutása alatt eddig 603 mérkőzésen győzött ATP-tornákon,
  • 16 trófeát gyűjtött,
  • és 2007-ben hetedikként is jegyezték a világranglistán.

Gasquet vasárnap az első játszmában 1:2-nél elvette a nyíregyházi sportoló adogatását, majd előnyét végigvitte, és magabiztosan hozta az első szettet (4:6). A folytatásban nagyot fordult a meccs, mivel Fucsovics kétszer is brékelte riválisát, aki a második játszmában csak egy gémet tudott nyerni (6:1).

Az utolsó felvonásban mindketten stabilan tartották a szerváikat 3:3-ig, ekkor a 32 éves magyar klasszis kihasználta a szett egyetlen bréklabdáját, s ezután már csak egy labdamenetet vesztett adogatóként (6:4). A mérkőzés 1 óra 55 percig tartott.

A dubaji 500-as kategóriájú viadal főtábláján így két magyar lesz. Az alanyi jogon ott kezdő Marozsán Fábián (60.) a nyolcadik kiemelt spanyol Alejandro Davidovich Fokinával (24.) száll majd szembe, míg Fucsovics a világranglista 32. helyén álló cseh Jiri Leheckával meccsel az első fordulóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik