Sport

Megint egyszerre esett ki Marozsán és Fucsovics

Noushad Thekkayil / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Noushad Thekkayil / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is az első fordulóban kiesett a dubaji, 2,94 millió dollár (1,06 milliárd forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 59. Marozsán a nyolcadik kiemelt Alejandro Davidovich Fokinával (24.) szállt szembe, pályafutása során először.

A 24 éves spanyol volt már 21. is, és pályafutása csúcsaként negyeddöntőt vívott a 2021-es Roland Garroson.

A Hajdúszoboszló SE sportolója az utóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg, míg ellenfele az utóbbi két versenyén – Rotterdamban és Dohában – az első fordulóban búcsúzott.

A keddi csatában 3:3-ig mindketten stabilan hozták az adogatójátékokat, de ekkor az orosz származású Davidovich Fokina kihasználta első bréklabdáját, majd 3:5-nél ismét elvette a magyar játékos szerváját, és szettelőnybe került.

A második játszma egy-egy bréket követően, 3:3-nál dőlt el, amikor Marozsán másodszor is el tudta venni a spanyol adogatását, és 1 óra 17 perc elteltével kiegyenlített. Az utolsó felvonás ismét az andalúziai teniszező fölényét hozta, aki 3:0-ra ellépett, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset

Az ellenfél csupán hat, Marozsán viszont 17 ki nem kényszerített hibával zárta a találkozót, amely 1 óra 42 percig tartott.

Szintén vereséget szenvedett Fucsovics Márton, akit a cseh Jiri Lehecka győzött le három játszmában. A világranglistán 36., idén az adelaide-i tornát megnyerő Lehecka 6:4-re nyerte az első játszmát, majd a rangsorban a 77. helyen található magyar játékos 6:3-mal egyenlített.

A döntő szettben Lehecka egy brékkel 3:0-ra elhúzott, de Fucsovics visszabrékelt, és 3:3-nál utolérte az ellenfelét.

A végjátékot azonban a cseh bírta jobban, 6:5-ös vezetésénél nullára vette el Fucsovics adogatójátékát, és ezzel lezárta a mecccset.

A 2 óra 22 perces összecsapáson Lehecka 31 nyerő ütés mellett mindössze öt ki nem kényszerített hibát ejtett, míg Fucsovicsnál 19/17 volt az arány.

Ahogy legutóbb Dohában, úgy a két magyar teniszező ismét ugyanabban a körben esett ki, csak a katari tornán ez a nyolcaddöntő volt.

Eredmény,  1. forduló (a 16 közé jutásért):

Alejandro Davidovich Fokina (spanyol, 8.) – Marozsán Fábián 6:3, 4:6, 6:1
Jiri Lehecka (cseh) – Fucsovics Márton 6:4, 3:6, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik