Sport

Hiába a jó kezdés, Fucsovics és Marozsán is kizúgott a dohai tornán

Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images
Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images

Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is a nyolcaddöntőben búcsúzott az 1,4 millió dollár (506 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 60. Marozsán a hétfői nyitókörben 7:5, 7:6-ra verte a selejtezőből érkezett cseh Vit Koprivát (118.), a 16 között azonban jóval nehezebb ellenfél várt rá a második kiemelt Karen Hacsanov személyében. Az ATP-rangsorban 17. orosz játékos már a 8. helyen is megfordult, öt trófeát gyűjtött, valamennyi Grand Slam-tornán vívott már negyeddöntőt, az Australian Openen és a US Openen pedig elődöntős is volt, emellett nyert Davis Kupát, és ezüstérmet szerzett a tokiói olimpián.

Első találkozójukon Marozsán bátor játékkal 3:0-ra elhúzott, aztán a 27 éves ellenfél is alkalmazkodott a kavargó szélhez, sorozatban öt gémet hozott, és 40 perc elteltével szettelőnyben volt.

A folytatás is Hacsanov-brékkel indult, de a 24 esztendős Marozsán ezúttal nem szakadt le, sőt, egyre jobban elkapta a fonalat. Ő diktálta a tempót, bejöttek a védjegyének számító rövidítések is, 3:4-nél visszabrékelt, és hamarosan már ő vezetett 5:4-re.

Ekkor azonban újabb hullámvölgy következett, a moszkvai teniszező ismét brékelt, majd egy gyors adogatójátékkal lezárta a meccset, amely 1 óra 27 percig tartott.

A világranglistán 80. Fucsovics ellenfele a torna negyedik kiemeltje, a kazah Alekszandr Bublik volt, aki a 21. helyen áll az ATP-rangsorban. Fucsovics remekül kezdett, az első játszmát úgy húzta be 6:2-re, hogy háromszor is elvette ellenfele adogatását. A második játszmában csak egy brék történt, ezt Bublik hozta össze 3:2-es vezetésénél, így a kazah 6:3-mal egyenlített. A döntő szettben Fucsovics brékkel nyitott, de Bublik egyből visszavette az elveszített adogatást. 4:4-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd Bublik a kilencedik játékban elvette Fucsovics adogatását, majd kiszerválta a meccset.

Eredmények, nyolcaddöntő:

Alekszandr Bublik (kazah, 4.) – Fucsovics Márton 2:6, 6:3, 6:4
Karen Hacsanov (orosz, 2.) – Marozsán Fábián 6:4, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik